Gratis Tsjechië Brochure?
Brochure TsjechiëDownload

Page content

De Boheemse kuurdriehoek

article content

De Boheemse kuurdriehoek

De kuuroorden van de Boheemse kuurdriehoek Karlovy Vary, Mariánské Lázne en Františkovy Lázne kunnen op een lange traditie terugkijken. Toch straalt er een “nieuw oude” glans over de West-Boheemse kuuroorden, met Františkovy Lázne als jongste, Mariánské Lázne als prachtigste en Karlovy Vary als grootste kuuroord.

Karlovy Vary

kuuroord Karlovy Vary spa

Kuuroord Karlovy Vary, foto: David Marvan, Czech Tourism

Karlovy Vary is het oudste kuuroord van de kuurdriehoek en zo staan houten badhuizen en moderne staalconstructies vreedzaam samen. Overigens wordt Karlovy Vary gerelateerd aan de kruidenlikeur Becherovka die als “dertiende geneeskrachtige bron” fungeert. Karlovy Vary is een warm plezier. Dit omdat de twaalf bronnen in de stad warm zijn in tegenstelling tot de 40 verschillende bronnen van de prachtige concurrent Mariánské Láznì.

Mariánské Lázne

kuuroord spa Mariánské Lázne

Kuuroord Mariánské Lázne, foto: Ladislav Renner, Czech Tourism

Mariánské Lázne werd beroemd door het bezoek van de beroemde Duitse schrijver, dichter en politicus Goethe. Vandaag de dag herdenkt een monument deze vereeuwigde literatuur. De colonnades van Mariánské Lázne is één van de blikvangers van de kuurdriehoek – luchtig, speels en prachtig. De gasten van het kuuroord lopen hier met traditionele drinkbekers om het geneeskrachtige water te drinken. Het thermale water is hoog ijzerhoudend. De stad is aan het begin van de 19e eeuw rond het park gebouwd op initiatief van de toenmalige abt van het klooster Tepla.

Františkovy Lázne

kuuroord spa Frantiskovy Lazne

Kuuroord Františkovy Lázne, foto: Ladislav Renner, Czech Tourism

Františkovy Lázne is de kleinste van de drie grote kuuroorden van de Boheemse kuurdriehoek. De stad staat bekend om zijn operette en de stad is in lichte okertinten gekleurd. Daarnaast is Františkovy Lázne nauwkeurig in vierkanten verdeeld en ook zijn er grote parken zonder trappen. Františkovy Lázne werd opgericht door keizer Leopold. De term kuuroord heeft Františkovy Lázne natuurlijk gekregen door zijn bronnen. Het water bestaat meer uit zwavel dan de zwavelbronnen in Karlovy Vary en Mariánské Lázne. Sommige bronnen hebben een extreem hoge natriumsulfaat concentratie. Maar zelfs degenen die het water niet willen proberen, is deze prachtige stad is een bezoek waard.

Gratis e-book 'verliefd op Tsjechië'
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “De Boheemse kuurdriehoek

Plaats een reactie


*