Gratis Tsjechië Brochure?
Brochure TsjechiëDownload

Page content

article content

Het boomkroonpad in Lipno is een uitje voor het hele gezin

Wandelen op de hoogte van boomtoppen? ja dat kan in Lipno, op het eerste Boomkroonpad van Tsjechië. Met het prachtige uitzicht vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren, biedt het 675 meter lange pad een avontuurlijke ervaring. Het Boomkroonpad is het ideale uitstapje voor het hele gezin, want ook aan de mindervalide bezoekers en bezoekers met beperkte mobiliteit is gedacht. Het pad is zeker leuk om met kinderen heen te gaan, want naast het uitzicht is er onder de wandeling ook nog tijd om je kennis over de natuur bij te spijkeren. Het pad beschikt over educatieve borden die je meer laten weten over de natuur, de bescherming en het leven van het bos rondom Lipno. 

De uitkijktoren met het magische uitzicht

Boomkroonpad Lipno Tsjechië

Foto: Stezka Korunami Stromu

Aan het einde van het wandelpad staat de 40 meter hoge uitkijktoren, dit is het uiteindelijke doel. Het uitzicht is magisch. Je ziet de top van de alpen, bijna het hele Lipnomeer en de bijzondere omgeving van het Boheemse woud en de Novoradske berg. Het eerste plateau bereik je op een 37 meter hoogte en deze is gemakkelijk te bereiken voor iedereen. Daarna is het nog ongeveer 300 meter met de loopbrug en een kleine trap voordat je op 40 meter hoogte bent. De toren is uniek stukje architectuur. Met de negen zijden van de toren ziet het er van boven niet alleen mooi uit maar ook vanaf beneden is het een bijzonder item.

Het pad

De houten constructie van het Lipno boomkroonpad is zorgvuldig opgenomen in de boomtoppen van het gemengde bos. De gehele lengte van het pad is drempelvrij en aangepast, niet alleen voor kinder- en wandelwagens, maar ook voor mensen in een rolstoel. Daarom is het pad probleemloos toegankelijk voor iedereen. Het avontuurlijke en interessante pad is gemaakt in de vorm van een brug en bestaat uit massief verlijmde lamellen hout en 75 ondersteunende kolommen. De houten leuningen en een transparant zijnet zijn de garantie voor ieders veiligheid.

Op avontuur: rodelen en adrenaline

lipno boomkroonpad

Daag jezelf  eens uit voor een volstrekt ongebruikelijke maar veilige ervaring, namelijk de 18 ‘adrenalinestations’ over een lengte van 675 meter op het obstakelvrije pad. Het hoogtepunt van deze avontuurattracties is de langste rodelbaan van Tsjechië met een lengte van 52 meter.. Van de stammen tot aan de boomtoppen geniet u van talrijke aspecten van de natuur. Diverse mosformaties, insecten, kleine dieren en vogels kunnen duidelijk waargenomen worden vanuit een uniek perspectief. Boven in de top kun je kiezen om het pad terug te nemen of glij naar beneden, in de grootste glijbaan met Tsjechie, die maar liefst 52 meter is!

Winter: een witte ervaring

Het boomkroonpad is het hele jaar open. Dus ook als je in de buurt op wintersportvakantie bent, kun je een dagje vrij nemen en het boomkroonpad bezoeken. Vanaf het hoogste punt heb je een magisch uitzicht, vooral als het heeft gesneeuwd, dan zijn de toppen van de bomen wit en is het een sprookjesachtig tafereel.

Zomer: onder de sterrenhemel

Boomkroonpad Lipno meer Tsjechië

Foto: Libor Sváček, CzechTourism

Tijdens de zomervakantie biedt het Boomkroonpad een unieke ervaring. Elke dinsdag is het pad tot 23.00 uur open. Zo kun je romantisch met z’n tweeën de zonsondergang bekijken of met de kinderen de sterren tellen die je bijna kunt aanraken!

Het pad is gedurende deze avond groots verlicht en vanaf 20.00 uur wordt jou wandeling nog unieker, want dan beginnen de concerten en loop je het pad naar boven onder begeleiding van sfeervolle muziek.

Wil je meer informatie over het Lipno boomkroonpad kijk dan op de website van Stezka korunami strom.

Vakantiehuizen in de regio Lipno

Heb jij het Boomkroonpad al bezocht? en wat vond je ervan? Laat het ons weten.

See you in Tsjechie

Gratis e-book 'verliefd op Tsjechië'
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Het boomkroonpad in Lipno is een uitje voor het hele gezin

Plaats een reactie


*