Page content

Kasteel Hluboka in Zuid-Bohemen Tsjechië

article content

Kasteel Hluboka in Zuid-Bohemen Tsjechië

Kasteel Hluboká is één van de bekendste en meest chique kastelen van Tsjechië. Het wordt beschouwd als het mooiste kasteel van Tsjechië. Het kasteel bevindt zich 10 kilometer ten noorden van Ceske Budejovice op een klif boven de rivier de Vltava (Moldau) in Zuid-Bohemen vlakbij het Lipno meer.

Een bezoek aan dit schitterende kasteel is een heel bijzondere ervaring.

Kasteel Hluboká

Oorspronkelijk was kasteel Hluboká een koninklijk kasteel wat gesticht werd tijdens de eerste helft van de 13e eeuw. Van het kasteel is tot vandaag de dag alleen de wachttoren in de kern van de hoogste toren bewaard gebleven. Tijdens de 16e eeuw werd het kasteel opnieuw ontwikkeld en werd een aquaduct gebouwd die het water van de rivier de Vltva door liet stromen. Bij het kasteel werden de parken ‘Stara obora’ (1.542 ha) en ‘Stara obora’ (1.581 ha) gesticht. Aan het einde van de 16e eeuw werd het kasteel verbouwd tot een renaissancistisch kasteel in het kader van het project van Baltazar Maggi. Tijdens de 18e eeuw werd het kasteel voor de tweede keer herbouwd, dit keer in barokke stijl van A.E. Martinelli, en kreeg het kasteel een groot Engels park met een wintertuin. Het huidige uiterlijk van het kasteel komt uit de romantische periode, van de jaren 1839-1871, toen het werd herbouwd door de Weense architect F. Beer in de stijl van het Engels koninklijk kasteel in Windsor.

Kasteel Hluboka Tsjechie

Libor Svácek, Czech Tourism

Het kasteel was van 1660 tot 1947 eigendom van de familie Schwarzenberg toen het werd genationaliseerd. De familie bewaarde veel kostbaarheden en interessante voorwerpen. Tot op heden zijn deze voorwerpen zoals een grote collectie van Brusselse tapijten van Boudewijn van Beveren (17de eeuw), een verzameling van schilderijen van de Vlaamse en Nederlandse kunst, keramiek, porselein, wapens, boekenkasten en de zgn. Netolice Ark (15e eeuw) te bewonderen in de ‘Alšova Jihoceská Galerie’ (De Zuid-Boheemse galerie van Mikoláš Aleš).

Vakantiehuizen in de regio Zuid Bohemen om kasteel Hluboká te bewonderen.

Download hier het E-Book over de Kastelen in Tsjechië! Meer brochures? Klik hier!

Burchten en Kastelen in Tsjechie

Kastelen in Tsjechie

Gratis e-book 'verliefd op Tsjechië'
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Kasteel Hluboka in Zuid-Bohemen Tsjechië

Plaats een reactie


*