Tsjechische Marlenka taart in Nederland

Tsjechische Marlenka taart in Nederland

Tsjechische Marlenka taart is sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. Marlenka honingtaart is een heel bekend en zeer geliefd typisch Tsjechisch product. Deze heerlijke taart bestaat uit verschillende laagjes. Door het uiterlijk wordt het wel eens vergeleken met Indonesische spekkoek, al is de Marlenka een stuk luchtiger en minder zoet. In 1995, kwam Gevorg Avetisyan uit Armenie naar de Tsjechische republiek en vestigde zich met zijn familie aan de rand van de Beskydy gebergte in plaats Frydek-Mistek. Hij vroeg in een gebed met God of God hem de juiste weg te wijzen voor hem en zijn gezin en beloofde als hij hem hielp, hij de Saint Jost kerk in Frydek zal renoveren.

Het duurde niet lang of het wonder geschiede. Het honing wonder, het lang bewaarde familie recept van de Armeense familie werd gebruikt, en hij maakte samen met zijn zus de eerste marlenka honingtaarten. De eerste taarten waren voor vrienden, maar niet lang daarna verkochten ze de marlenka taarten aan lokale bars, cafes, restaurants, bakkerijen. Snel werd deze lekkernij razend populair en de groei zette door. Deze speciale zoete en zachte taart met zijn unieke smaak is genoemd naar de dochter van de eignaar-MARLENKA. Omdat de afzet maar bleef groeien was de productie in de huiskeuken niet meer voldoende. In 2003, de Armeeniers Gevorg en Hasmik Avetisyan richte de firma MIKO international s.r.o. op en vestigde zich in Frydek-Mistek. De firma start met 4 werknemers en jaar na jaar groeide dat aantal aanzienlijk.

Marlenka is verkrijgbaar in twee smaken

• Classic, met honing en walnoten
• Chocolade, met melk en cacao

De taart is met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt en hoofdzakelijk gezoet met honing.
Het is bereid zonder gebruik van conserveringsmiddelen en zonder kunstmatige kleurstoffen.
Door de honing en de luchtdichte verpakking is de taart bovendien bijzonder lang houdbaar!

In de koelkast 3 maanden houdbaar.
In de viezer tot 12 maanden houdbaar.

Productinfo

– 800 gr. (8 personen)
– formaat 20x20x5 cm
– de taart is luchtdicht verpakt
– transport in kartonnen verpakking

Ingrediënten

Gecondenseerde melk, tarwemeel, bakpoeder, plantaardige olie, suiker, eimengsel, glucosestroop, honing (4,6%), cacao en walnoten (1,4%).

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie van der Veen. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volledige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Maja
Door

Maja

op 17 Jul 2015

Maar waar is deze echt overheerlijke Marlenka taart te koop. Ik ben helemaal geen snoeperd, maar dit is één van de lekkerste taarten die ik ken, licht, luchtig, verslavend.

Jellie van der Veen
Door

Jellie van der Veen

op 23 Jul 2015

Fijn te horen dat de Marlenka taart u zo goed smaakt. Wij begrijpen dat erg goed en smullen er zelf ook geregeld van. Ik kan u denk ik blij maken met te zeggen dat deze overheerlijke Marlenka taart gelukkig ook in Nederland te koop is. Wist u dat de officiële naam van de taart “MEDOVNIK” is, een traditionele Tsjechische honingtaart die nog op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Deze is te bestellen bij Tsjechshop in Uden. Klik op deze link voor meer informatie: http://www.tsjechshop.nl/winkel/medovnik-honingtaart/. Tsjechshop uit Uden kan ik van harte aanbevelen. Het wordt namelijk gerund door een half Nederlands, half Tsjechisch echtpaar en zij staan bekend als echte Tsjechische kenners in Nederland. Zij weten als geen ander hoe deze heerlijke taart gemaakt dient te worden. Twee andere verkooppunten in Nederland zijn: http://www.medovniknederland.nl/index.html http://www.marlenka-taart.nl/ Als u het interessant vindt om nog eens wat terug te kijken over de geschiedenis van de Medovnik taart. Bekijk dan het leuke filmpje hieronder. Veel smulplezier gewenst.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down