Bus en trein

Tsjechië ligt precies in het midden van Europa op een kruispunt van belangrijke spoorwegen waarlangs veel internationale verbindingen passeren (EuroCity, InterCity, SuperCity). De grote Tsjechische steden (bijv. Praag, Brno, Ostrava) worden met de Europese hoofdsteden verbonden door internationale buslijnen. Ook de binnenlandse busverbindingen worden verzorgd door moderne bussen voorzien van alle comfort voor de reizigers.

Binnen Tsjechie reist u per trein met Ceske Drahy, De treinverbindingen tussen de steden gaan frequent en het spoor is in prima staat. In de steden zelf zorgen metro's, trams en trolleybussen dat u goedkoop en efficiënt op uw plaats van bestemming arriveert.
De prijzen liggen in vergelijking met Nederland en België zeer laag.

Vanuit Praag zijn de grotere steden gemakkelijk per intercity te bereiken. Met stoptreinen zijn ook kleinere steden te bezoeken.

De link www.idos.cz is een handige routeplanner voor bus en trein.

Praag.
Het openbaar vervoer in Praag is zoals u in grote steden kunt verwachten.
Alle actuele informatie over busvervoer vindt u hier www.dpp.cz.
en alles over de metro kunt u via deze link lezen www.dp-praha.cz.
Tip: Kaartjes voor de meer dan 3000 binnenlandse en internationale verbindingen kunnen gereserveerd worden op www.amsbus.cz en u kunt vervolgens de kaartjes ophalen op een van de verkoopplaatsen die u vindt via de website.
Reactie plaatsen