arrow_drop_up arrow_drop_down

Het Reuzengebergte of Oost-Bohemen staat bekend om zijn mooie natuur, Nationale Parken, pittoreske stadjes en fraaie bergdorpjes. Wie zijn vakantie met kinderen doorbrengt in het Reuzengebergte in Tsjechië, kan kiezen uit veel toeristische bezienswaardigheden. 

We zetten een aantal leuke uitstapjes, met kinderen, voor je op een rijtje.

Adrspach tsjechie rotsformaties

Adršpach, foto: CzechTourism

 

Adrspach, een zeer indrukwekkend natuurgebied

De prachtige rotssteenformaties liggen rond een prachtig blauwgroen meer. Je wandelt tussen de bijna loodrechte en steile rotsen Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. De rotspartijen van Adrspach maken Adrspach tot de grootste van Midden-Europa. Sinds de 18e eeuw worden toeristen al door deze rotsformaties gefascineerd.
Het is een aanrader om met de trein naar Adrspach te gaan aangezien de toeristische trekpleister te bereiken is met een kleine historische trein. De trein gaat van Hradec Králove via Trutnov rechtstreeks naar Teplice nad Metují-skály. Tijdens deze rit kun je genieten van de prachtige natuur. De ingang van de Adrspach rotsen is naast het treinstation.

 Boheems Paradijs

Boheems Paradijs

Boheems Paradijs, Unesco Geo Park

Het Boheems Paradijs is een unieke zandstenen rotsformatie, met meerdere dorpen en kastelen. Een prachtig wandelgebied met mooie burchten en kastelen. De historische kastelen zijn interessant, leuke rondleidingen en een belevenis voor kinderen. De grotten van Bozkov zijn een prachtig uitstapje per boot.

Vakantiehuizen Boheems Paradijs

Zoo Dvur Kralove

Zoo Dvur Kralove

Zoo Dvur Kralove nad Labem

Met kinderen op vakantie, dan mag je dit niet overslaan. In dierentuin en Safaripark Dvůr Králové vind je zoveel wilde dieren en je er kunt er op een echte Afrikaanse safari. Het is een van de mooiste dierentuinen  van Tsjechië: ‘Afrika in het hart van Europa’! Heel bijzonder: Witte neushoorn.  Hiervan zijn slechts wereldwijd nog een paar in leven.
De grote speeltuin is op zich al een attractie.

 

Speelparken, Touwklimparken, Rodelbanen etc.

 • Mlade Buky
  Een heel leuk, klein speelpark voor kinderen. Er zijn een paar restaurants en heerlijke ijsjes te koop(bij de skiliften).
 • Pec pod Snezkou. Je kunt er in het centrum van Pec Pod Snezkou het Monkeypark, het Relaxpark en de bobsleebaan bezoeken. Het is een mooie locatie en de kids vermaken zich daar prima! De nieuwe kabelbaan is dagelijks geopend.
 • Janske Lazne(kuuroord). Het is een prachtig plaatsje met leuke restaurants en je kunt er uitnodigende wandelingen maken. Je kunt er bijv. met de kabelbaan naar boven gaan en er voor kiezen om met zo’n grote terreinstep weer naar beneden te rijden. Onderaan de skilift is een kantoor van K+K waar alle materialen zoals terreinsteps en fietsen worden verhuurd en waar je naar wandelkaarten kunt vragen. Ook is  een uitstapje naar het touwklimpark een aantrekkelijke uitdaging. De nieuwste(superpopulaire) attractie is het Boomkroonpad, fantastische belevenis.
 • Er zijn meerdere locaties ‘Monkeypark’ in Janske Lazne, Harrachov en Pec Pod Snezkou waar je je kunt uitleven in touwklimparken.
 • Golfen voor ouders en kinderen in Grund Resort, Mlade Buky.  Er is een prachtige golfbaan met een speciaal oefengedeelte voor kinderen. Het Golf en Wellness Hotel  heeft een zonnig terras en een uitstekend restaurant met een fantastisch uitzicht. Het zwembad met wellness en sauna kan op aanvraag geboekt worden.

 

Zwembad Dvur Kralove

Zwembad Dvur Kralove

Aquaparken en Zwembaden

 • Moderne buitenzwembaden in o.a. Trutnov, Dolni Kalna, Dvur Kralove nad Labem, Spindleruv Mlyn en Jicin.
 • Overdekte binnenzwembaden (‘Aquapark’) in Trutnov, Jilemnice, Janske Lazne, Spindleruv Mlyn en Jicin.
 • Recreatiecomplex Dolce is een natuurbad/meer vlakbij Trutnov om in te zwemmen of om er een bootje te huren. Er is een grote speeltuin bij en een restaurant waar je heerlijk kunt eten.
  Zoek je een vakantiehuizen vlakbij bij Trutnov, dan vind je hier zeker een prachtig huis.

 

Aquarium Hradec kralove

Aquarium Hradec Kralove

Musea, Aquarium, Kastelen etc.

 • Groot aquarium in de historische stad Hradec Kralove. Het prachtige aquarium met meer dan 500 verschillende soorten heeft o.a. een tunnel waar kinderen onderdoor kunnen lopen en is erg populair bij kinderen. Aquarium Hradec Kralove.
 • Hospitaal Kuks. Dit is een groot kasteel met daarin een historisch hospitaal. Het kasteel heeft een grote tuin en er is een leuke wandelroute.
 • Klooster in Broumov. Het oude, maar pas gerestaureerde klooster ligt in het centrum van Broumov. Het hele gebouw, inclusief de kelders en de tuinen zijn opengesteld voor publiek. Na afloop kun je een drankje nuttigen en iets eten in het prachtige restaurant.
 • Archeopark in Všestary. Je kunt er van alles bekijken en leren over de prehistorie. Het is een prachtige en leerzame attractie voor kinderen.
 • Stachelberg in Zacler. De Stachelberg vormt een uitgestrekt ondergronds verdedigingswerk uit de 19e De bijzondere bunkers zijn een populaire attractie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in een stukje historie.
 • De Pruisische oorlog. Dit historische schouwspel is erg populair en beslist een aanrader! Het geeft een impressie van een deel van de Pruisische oorlog en wordt elk jaar in het eerste weekend van juli nagespeeld met honderden vrijwilligers.  Zie website: http://www.koniggratz1866.eu/Welcome.html

Vakantiehuizen in het Reuzengebergte

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie van der Veen. Mij passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volledige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Robert de Jong
Jellie van der Veen-Banga

Door

Jellie van der Veen-Banga

op 20 August 2019

Beste Robert, heel goed gezien. De achtergrond van deze foto is Cesky Krumlov. We hebben deze foto gekozen omdat dit een leuk sfeerplaatje is van een gezin met kinderen. De achtergrond is helemaal zo Tsjechie, wat je op heel veel plaatsen ziet, ook in het Reuzengebergte.

Reactie plaatsen