Gratis Tsjechië Brochure?
Brochure TsjechiëDownload

Page content

Tsjechië is het land van de fijnproever

article content

Tsjechië is het land van de fijnproever

Voor een culinair avontuur ga je naar Tsjechië, want Tsjechië is het land van de fijnproever. In alle regio’s van het land kan genoten worden van de Tsjechische gastronomie. In Praag kan men smullen van de haute cuisine terwijl in Pilsen een vers getapt biertje en traditionele goulash geproefd kan worden. Ook voor de fietsliefhebbers heeft Tsjechië iets in petto. In Zuid-Moravië is het namelijk mogelijk om langs de vele wijngaarden te fietsen en de grootste en oudste Zuid-Moravische wijnkelders te ontdekken.

De Tsjechische keuken

De Tsjechische keuken is een mix van de Hongaarse, Poolse en Duitse keuken welke veel voorkomen in de traditionele Tsjechische gerechten. 

Haute cuisine in Praag

Foto: Lukáš Žentel, Czech Tourism

Praag biedt een grote verscheidenheid aan restaurants waar de gerechten beschouwd kunnen worden als een ware gastronomische ervaring. De meeste haute cuisine restaurants bevinden zich in het hart van de hoofdstad en bieden een adembenemend uitzicht op de historische gebieden. Wij adviseren om van tevoren te reserveren, want de tafels in de beste restaurants zijn al gauw vol geboekt. Traditionele Tsjechische gerechten in een modern jasje kunt u ervaren in haute cuisine restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise. Wanneer een diner in de Art Deco stijl u meer aanspreekt kunt u aanschuiven bij het Alcron restaurant in het Radisson Blu Hotel Alcron. Beide restaurants kregen eerder een Michelinster. 

Moravische wijnroutes

Wijnproeverij Moravië

Foto: David Marvan, Czech Tourism

Een uniek net van de Tsjechische fietsroutes zijn de Moravische wijnroutes, die de Zuid-Moravische wijnbouw en monumenten met elkaar verbindt. “De Moravische Wijnroute” is de hoofdroute en verbindt de steden Znojmo en Uherské Hradištì en tien fietsroutes waarvan elke route door één wijngebied leidt. De fietsroutes, met een totale lengte van ruim 1000 km, leiden u met name door wijn- en boomgaarden en over de plaatselijke bos- en akkerpaden. De Moravische wijnroutes kunnen hier gevonden worden. 

Bier in Pilsen

Bier Tsjechië

Foto: Lukáš Žentel , CzechTourism

De stad Plzen is de hoofdstad van de regio Pilsen en tegelijkertijd de vierde grootste stad van Tsjechië. Vele toeristen bezoeken Plzen om het bekende Pilsner Urquell bier te proeven. In augustus wordt er een grootschalig Pilsner Bier Fest georganiseerd. Naast bier zijn er ook appetijtelijke alcoholvrije drankjes, zoals limonades gemaakt van het zuivere water uit de bossen van Šumava. Ook is het de moeite waard om de Pilsener keuken te bezoeken waar streekgerechten zoals forel en goulash op smaak gebracht met biersauzen en geserveerd met hluchec (aardappelkoekjes) geproefd kunnen worden.

Gratis e-book 'verliefd op Tsjechië'
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Tsjechië is het land van de fijnproever

Plaats een reactie


*