Jouw vakantie naar Tsjechië en het Coronavirus
1 min. leestijd

Jouw vakantie naar Tsjechië en het Coronavirus

De hele wereld is in de ban van de corona-crisis. Ook in de Tsjechië worden verschillende maatregelen genomen om het virus te bestrijden. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt als je een vakantie in dit prachtige land hebt gepland.

Bij CeskySight denken we graag met je mee, als blijkt dat je vakantie niet kan plaatsvinden vanwege de pandemie. Lees hieronder alle mogelijkheden die wij je bieden wanneer je niet kunt genieten van je vakantie vanwege inreisbeperkingen.

Voor actuele informatie over de Covid-19 regels laten wij ons graag informeren door Czech Tourism (COVID CzechTourism).

Voor actuele informatie voor de wintersport vind je bij COVID portal van de overheid alle informatie die je nodig hebt. 

In dit artikel informeren wij je over de gevolgen voor je boeking als het niet mogelijk is om naar Tsjechië te reizen.

Wintersport-Tsjechie

Mogelijkheden voor je boeking

Samen met onze huiseigenaren willen we er alles doen wat in ons vermogen ligt om met je mee te denken over een passende oplossing, zodat je kan blijven genieten van een welverdiende vakantie. 

Optie 1: Gratis omboeken tot 2023

Als eerste optie biedt CeskySight aan om in 2021/2022 je boeking gratis om te boeken voor dezelfde periode. Indien mogelijk kan je dan je vakantie doorbrengen in de vakantiewoning die je al hebt geboekt, slechts een jaar later dan oorspronkelijk gepland.  

Optie 2: Aanbetaling omzetten in voucher

Een tweede optie is om je aanbetaling om te laten zetten in een zogenaamde corona-voucher. Je ontvangt een tegoedbon ter hoogte van de aanbetaling en met deze tegoedbon kun je vanaf nu binnen een jaar een nieuwe boeking maken. De geldigheid van de voucher is voor het datum waarop je boekt, je kan dus ook een vakantie voor het jaar daarna boeken met de voucher. CeskySight is lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en ook de corona-vouchers vallen onder deze verzekering. Op deze manier is je aanbetaling gegarandeerd. 

Optie 3: Annuleren

Het is ook mogelijk om de reis te annuleren. Wij wijzen je erop dat in dit geval onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.  Dit betekent dat je het bedrag van de aanbetaling aan ons verschuldigd bent. 

We hopen dat we allemaal snel weer onbezorgd mogen genieten van een vakantie in Tsjechië in goede gezondheid.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen