Gratis Tsjechië Brochure?
Brochure TsjechiëDownload

Page content

Winterbanden en sneeuwkettingen verplicht in Tsjechië

article content

Winterbanden en sneeuwkettingen verplicht in Tsjechië

Reist u tijdens de wintermaanden naar Tsjechië met de auto? Gaat u genieten van uw skivakantie in het Reuzengebergte, Lipno of in de buurt van Praag? Let dan op de Tsjechische verkeersregels m.b.t. de verlichting van uw auto en over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen.
In Tsjechië is het verplicht om tijdens de winterperiode op winterbanden te rijden. Daarnaast is het ook verplicht dat sneeuwkettingen in de auto aanwezig. In Tsjechië is het voor elke auto verplicht om gedurende het hele jaar de lichten aan te hebben.

Winterbanden in Tsjechië

Vanwege het feit dat het winterweer in Tsjechië sterk wisselend is en de wegen onverwacht bedekt kunnen zijn met sneeuw, ijs of vorst is het in Tsjechië verplicht om in de periode van 1 november tot en met 31 maart op alle wegen met winterbanden te rijden. De winterbanden moeten voorzien zijn van de M+S aanduiding en over een minimum profieldiepte van 4 mm beschikken. Als u geen winterbanden heeft loopt u het risico op een boete van 2000 Czk krijgen (ong. 80 €), en/of een rijverbod. Ook kan het meespelen voor de gevolgen van de aansprakelijkheid bij een verkeersongeval.

Sneeuwkettingen

In de wintermaanden is het altijd verplicht om sneeuwkettingen in uw auto te sneeuw reuzengebergtehebben. Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de wegen met sneeuw of ijs zijn bedekt en het is verplicht om ze te gebruiken op wegen waar dat wordt aangeven. Naast de sneeuwkettingen hoort u bij winterse omstandigheden ook een geschikte winteruitrusting aan boord te hebben. Zoals bijvoorbeeld de ruitensproeier vloeistof en de koelvloeistof. Het aanwezig zijn van een EHBO doos en een reflecterend hesje in de auto zijn het gehele jaar door verplicht.

Over het algemeen valt het rijden in de winter in Tsjechië ontzettend mee. De openbare wegen worden altijd goed schoon gehouden. Maar wees altijd voorbereid.

Gratis e-book 'De Beste Skiresorts van Tsjechië'
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Winterbanden en sneeuwkettingen verplicht in Tsjechië

Plaats een reactie


*