Accommodaties voor een vakantie Tsjechië

Hier vindt u belangrijke informatie over onze zeer luxe en met zorg geselecteerde vakantiehuizen en appartementen in Tsjechië.

Ligging van de vakantiewoningen in Tsjechië

De ligging van de luxe vakantiewoningen in Tsjechië, ook op de vakantieparken, is vrijwel altijd landelijk en u heeft er een prachtig uitzicht. Bovendien beschikken de vakantiewoningen over veel privacy. Iedere accommodatie is voorzien van een eigen parkeerruimte en zelfs vaak een eigen garage. Voor appartementen geldt dit niet altijd. 

Interieur van de vakantiewoningen in Tsjechië

In vrijwel alle vakantiehuizen is de inrichting West-Europees en vrij modern. Het merendeel van de accommodaties is net nieuw of slechts een paar jaar oud. De inrichting van alle particuliere vakantiehuizen is verschillend en een kwestie van persoonlijke smaak van de eigenaar. De keuken is vrij uitgebreid en luxueus ingericht. De bedden met het bijbehorende bedlinnen zijn van uitstekende kwaliteit. De vakantiewoningen zijn voorzien van minimaal 2 badkamers. In alle accommodaties zijn één of meerdere TV’s aanwezig. U kunt de bekende West-Europese zenders ontvangen, vaak ook de Nederlandse zenders.

Aantal personen

De inrichting van onze vakantiewoningen is gebaseerd op bewoning door een maximaal aantal personen, dit mag nooit overschreden worden. Ruimte en comfort zijn voor CeskySight essentieel als basisvoorziening.

Kinderbedje

Een kinderbedje is niet standaard aanwezig. In de vakantiehuizen welke als kindvriendelijk worden aangemerkt staat in de beschrijving of een kinderbedje aanwezig is of aangevraagd kan worden. Dit dient u bij uw boeking aan ons door te geven. Bedlinnen voor het kinderbedje dient u altijd zelf mee te nemen; dit is ter plaatse niet beschikbaar. Deze accommodaties zijn meestal ook voorzien van traphekjes.

Bedlinnen, hand- en theedoeken

Het verstrekte bedlinnen is vrijwel altijd inbegrepen in de huurprijs. Badtextiel, d.w.z. 1 handdoek en 1 badlaken per persoon is in de meeste vakantiehuizen aanwezig en bij de prijs in begrepen. Keukentextiel d.w.z. keukendoeken, theedoeken en vaatdoekjes is in de meeste accommodaties ook aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Het geldt dus niet voor alle accommodaties.

Roken

We willen graag al onze gasten een frisse en rookvrije accommodatie aanbieden. Om deze reden is roken in onze accommodaties niet toegestaan. Een rookverbod is opgenomen in het huisreglement van de accommodaties.

Gebruik van faciliteiten

Alle vakantiehuizen beschikken over prima en voldoende tuinmeubilair. Het kan zijn dat van de in de beschrijving genoemde faciliteiten van de accommodatie (bijv. zwembad) geen gebruik kan worden gemaakt in het voor- en naseizoen. 

Bouwactiviteiten

Hoewel wij met onze verhuurders hebben afgesproken om u zoveel mogelijk te behoeden voor bouwoverlast, kunnen wij (en vaak ook de verhuurders) snel opkomende initiatieven of gewijzigde plannen soms niet voor zijn. Het komt wel eens voor dat er vlakbij onverwacht bouwactiviteiten plaatsvinden. Wij kunnen voor een dergelijke situatie geen verantwoordelijkheid aanvaarden.

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak wordt altijd voor u gedaan en verplicht gesteld bij de boeking. Toch dient u bij vertrek de vakantiewoning netjes achter te laten. Dat wil zeggen bezemschoon, de keuken(inventaris) opgeruimd en af gewassen en de vuilniszakken in de container. Bij ernstige vervuiling kan de verhuurder extra schoonmaakkosten van de waarborgsom inhouden. 

Energiekosten van uw vakantiehuis

Voor vrijwel alle huizen geldt dat gas, water en elektriciteit, in de huurprijs is inbegrepen. Op enkele vakantiehuizen na, meestal de types die over een sauna beschikken. In de wintermaanden van november tot en met maart is elke huurder verplicht een energietoeslag te betalen. Voor een aantal accommodaties wordt het aantal verbruikte eenheden in rekening gebracht via registratie van de meterstanden, deze kosten zijn niet bij de huursom inbegrepen. De elektriciteit is in Tsjechië niet goedkoop. CeskySight vindt de zorg voor het milieu belangrijk en wil duurzaam toerisme stimuleren Mede om die reden vragen wij u om de verwarming en de lampen niet onnodig te laten branden. 

Huisdieren

In de beschrijving van uw vakantiewoning staat vermeld of een huisdier is toegestaan, dat mag nooit meer dan één huisdier per accommodatie zijn. Het meenemen van een huisdier dient u altijd bij reservering aan ons op te geven. Per huisdier wordt een bedrag van € 15, = per week in rekening gebracht. Voor een inentingsbewijs tegen rabiës en een algemene gezondheidsverklaring raden wij u aan tijdig (ca. 3 maanden voor vertrek) contact op te nemen met uw dierenarts. In Tsjechië moet uw hond in het openbaar vervoer een muilkorf dragen. 

Extra’s informatie tijdens uw vakantie

Op uw vakantieadres liggen vaak kaarten en informatie materiaal. We willen u vragen om dit materiaal na gebruik in het huis achter te laten, zodat de gasten na u er ook nog veel plezier van kunnen hebben.