Jellie Banga

Verliefd op Tsjechië

Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. De aantrekkingskracht die het land op ons uitoefende was enorm. Dat kwam onder andere door de bevolking. De Tsjechen zijn een wat terughoudend en verlegen volk, maar hun gastvrijheid en respectvolle manier van met mensen omgaan maakten de omgang met de plaatselijke bevolking prettig en gezellig.


We konden niet wachten om weer te gaan en bezochten Tsjechië steeds vaker. We waren alleen niet zo tevreden over de accommodaties waar we overnachtten. De Tsjechen deden erg hun best, maar onze ideale vakantiewoning konden we niet vinden. Uiteindelijk hakten we de knoop door: we kochten een eigen woning in Tsjechië. Nu konden we thuiskomen in ons favoriete vakantieland. We kregen steeds meer contact met de plaatselijke bevolking en gingen overal naartoe om de mooiste plekjes, natuurgebieden en steden te ontdekken.


Van kenner naar professional

Door al die vakanties werd ik intussen een echte Tsjechië-kenner. Ik fungeerde eerst voor mijn familie, maar later voor steeds meer vakantiegangers naar Tsjechië als een echte reisgids. Ik vertelde ze maar al te graag over de rijke historie, de kleurrijke cultuur en de vele prachtige kastelen die Tsjechië te bieden heeft. Zo ontstond het idee om al die kennis professioneel in te gaan zetten. In 2010 zette ik naast mijn baan in de accountancy CeskySight op. Inmiddels heb ik mijn baan opgezegd en is CeskySight uitgegroeid tot een volledige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig.


Een vakantie met minimaal 4 sterren

Uitgangspunt bij het zoeken van luxe vakantieaccommodaties is onze eigen ervaring. Daaruit hadden we geleerd dat een vakantie voor ons pas echt een vakantie is als:

…je uitstekend slaapt in een prima bed

…de accommodatie helemaal top is

…je overdag fantastische dingen doet

…je ’s avonds heerlijk kunt nagenieten, bijvoorbeeld met een glas wijn bij de openhaard


Daarom richt CeskySight zich op luxe accommodaties die minimaal 4 sterren waard zijn: omdat we vinden dat onze gasten een vakantie vol genieten verdienen.