Leer het echte Praag kennen met een
in Praag
1 min. leestijd

Leer het echte Praag kennen met een "local" als gids

Het idee is simpel: inwoners van Praag kennen plekjes die niet in de reisgidsen staan en toeristen zijn op zoek naar een manier om Praag buiten de gebaande paden te leren kennen. Met dat in gedachten sloegen twee ondernemende Tsjechische dames in de zomer van 2013 de handen ineen en richtten Guidilo op. De naam is een combinatie van het Esperanto voor gids (gvidilo) en de woorden ‘guide’ en ‘local’. Op dit moment is de service alleen nog beschikbaar in Praag, maar hopelijk breidt hij zich snel uit naar andere Tsjechische steden. Want het werkt perfect.

Via CeskySight boek je heel eenvoudig zo’n rondleiding door een echte local van Guidilo. Daarbij kun je kiezen voor een rondleiding die aansluit bij een van je interessegebieden, of dat nu geschiedenis, kunst, sport of winkelen is. Kijk maar eens naar deze voorbeelden van unieke rondleidingen:

  • Actrice en journaliste Stephanie vertelt de fascinerende verhalen van Praag, van de reuzenbaby’s op de televisietoren tot de Karelsbrug die op eieren gebouwd zou zijn.
  • Kunsthistoricus Michal neemt je mee op een fietstour door Praag, van het voormalige hoofdkantoor van de Communistische partij naar groene parken en hippe wijken.
  • Ga drie uur lang onbeperkt Tsjechische biertjes proeven met Martin.
  • Leer alles over Art Nouveau & Art Deco in Praag met Artuš, die rechten heeft gestudeerd in Nederland en dus ook Nederlands spreekt.
  • Vind de leukste adresjes met tweedehands mode met Martina, die ook alles weet over hoelahoepen en inline skaten in Praag
Karelsbrug Praag avond

Karelsbrug Praag, foto: Czech Tourism

Zo gaat het aanbod aan excursies nog wel even door, van Praagse parken tot Praag in het donker en van de Tsjechische keuken tot de Tsjechische taal. Waar kies jij voor?

Wil je een overzicht van alle rondleidingen? Kijk dan op de site van Guidilo of neem dan contact op met CeskySight

 

Download hier het E-book over Praag

Nieuwe brochure over Praag

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen