Wat zijn de meest geboekte zomervakantiehuizen in het Reuzengebergte van Tsjechië in 2023?

Ben je op zoek naar een zomerse vakantie dit jaar? Wist je dat Tsjechië een geweldige bestemming is voor een zomervakantie? Er zijn tal van activiteiten en attracties om van te genieten tijdens de zomermaanden.

Als je van plan bent om naar Tsjechië te gaan, dan is het vinden van de juiste accommodatie een belangrijke eerste stap in het plannen van je vakantie. Het kiezen van een vakantiehuis kan een leuke ervaring zijn, maar het kan ook stressvol zijn als je niet weet waar je moet beginnen.

Je vraagt je misschien af:

  1. wat als ik het verkeerde vakantiehuis kies?
  2. Wat als er niet genoeg te doen is voor de kinderen?
  3. Wat als we te ver van de bezienswaardigheden af zitten?

We begrijpen deze zorgen en willen we je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Met onze ervaring en kennis van de zomeractiviteiten in Tsjechië, kunnen we je helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie voor jouw zomervakantie.

Populaire vakantiehuizen voor de zomer: Wat maakt ze zo gewild?

Wanneer wij in contact zijn met onze klanten, zowel per mail als telefonisch, komen we vaak te weten waarom zij voor een specifiek vakantiehuis hebben gekozen. Dit kan een reden zijn die we verwachten, maar soms verrast de klant ons met hun keuze.

Maar we ontvangen ook veel online boekingen waarbij er weinig tot geen contact is met de klant. Hierdoor weten we niet altijd waarom ze voor een bepaald vakantiehuis hebben gekozen.

We willen niet raden welke vakantiehuizen het populairst zijn, maar we hebben de data van ons boekingssysteem om ons te helpen. Daarom willen we graag de informatie van ons boekingssysteem met je delen, zodat je kunt zien welke vakantiehuizen het meest en het snelst worden geboekt.

Door de input van onze gasten te combineren met de informatie uit ons boekingssysteem, kunnen we je een top 10 geven van de populairste zomervakantiehuizen in Tsjechië. Deze lijst is gebaseerd op feiten, niet op onze persoonlijke mening.

Het is belangrijk om te weten dat deze top 10 niet statisch is. De volgorde kan veranderen afhankelijk van wanneer mensen boeken. Maar deze 10 vakantiehuizen steken er duidelijk bovenuit.

In deze lijst vind je de meest geboekte zomervakantiehuizen in het Reuzengebergte - Tsjechië en de redenen waarom mensen voor deze huizen kiezen. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing maken voor jouw volgende vakantie.


Het Reuzengebergte in Tsjechië

Het Reuzengebergte in Tsjechië is niet alleen in de winter, maar ook in de zomer een geweldige bestemming! Geniet van de prachtige natuur, de vele wandel- en fietsroutes en de gezellige dorpjes. In de zomer verandert het skigebied Černá Hora - Pec in een waar paradijs voor mountainbikers en wandelaars.

Maar ook voor gezinnen met kinderen is het Reuzengebergte in de zomer een ideale vakantiebestemming. Er zijn tal van activiteiten te doen, zoals boogschieten, klimmen of zelfs paardrijden.

Bekijk hieronder welke vakantiehuizen het beste aansluiten bij jouw wensen voor de perfecte zomervakantie in het Reuzengebergte.

Villa mét zwembad in Stupna - KSA450

Deze prachtige villa in Stupna, Vidochov is perfect voor een vakantie met kinderen. Op het eigen voetbalveldje kunnen de kinderen zich namelijk heerlijk uitleven, terwijl jij op het terras van de zon geniet. Tijd voor verkoeling? Neem dan een verfrissende duik in het privé zwembad! De villa beschikt over 4 slaapkamers en is geschikt voor 10 personen.

Met zijn unieke ligging tussen het Reuzengebergte en het Boheems Paradijs zijn er tal aan leuke uitstapjes in de buurt te vinden:

  1. Dolce-strand in Trutnov – 20 kilometer
  2. Safari dierentuin in Dvůr Králové – 22 kilometer
  3. Boomkroonpad in Janské Lazné – 35 kilometer


Impressie van een gast: 'Het was een super mooi huis met verwarmd zwembad prachtig. Zeker een aanrader.'


Centraal gelegen in het bos in Mladé Buky - KJH348

Dit vrijstaande vakantiehuis gelegen in de bossen van Mladé Buky is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in Oost-Bohemen! Het huis beschikt over 5 slaapkamers en 3 badkamers waardoor het geschikt is voor maximaal 11 personen. Geniet op de warme dagen van de zon op het terras óf neem een verkoelende duik in het privé zwembad! 

Door de centrale ligging van het vakantiehuis zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden in een mum van tijd te bezoeken:

  1. Areál Mladé Buky met diverse outdoor activiteiten - 10 kilometer
  2. Boomkroonpad in Janské Lázně - 16 kilometer
  3. Safari dierentuin in Dvůr Králové - 30 kilometer


Impressie van een gast: 'We hebben genoten van de prachtige omgeving in het Reuzengebergte. Er was veel te ontdekken in deze regio. Door de rustige ligging van de accommodatie hebben we veel kunnen ontspannen.'


Op en top luxe in Moravië - MFMV525

Dit prachtige vakantiehuis in het bergstadje Frýdlant nad Ostravicí biedt op en top luxe! Met het modern ingerichte interieur ben je van alle gemakken voorzien. Maar het echte gevoel van luxe krijg je terwijl je vanuit de jacuzzi aan het genieten bent van je favoriete film. Het vakantiehuis is met zijn 4 slaapkamers en ruimte voor 10 personen ideaal voor families.

De ligging in Moravië-Silezië zorgt voor tal aan uitstapjes voor jong en oud:

  1. Aquapark in Frenstat pod Radhostem – 22 kilometer
  2. De hoogste berg van de Beskiden, Lysá Hora – 24 kilometer
  3. Ostrava – 30 kilometer



Impressie van een gast: 'Dit vakantiehuis is één van onze nieuwste vakantievilla's en heeft een eigen buitenbioscoop, plek voor kampvuur, luxe badkamer, nieuwe keuken én een whirlpool. Luxer kan toch niet?'


Luxe vakantievilla in Trutnov- KKL065

In deze luxe villa kan je ultiem genieten van het buitenleven. In de ruime tuin met privé zwembad, sauna én jacuzzi wil je eigenlijk helemaal niet meer naar binnen. Naast de speeltoestellen in de tuin, is er voor de kinderen een speciale speelkamer met een televisie, Xbox én bordspelletjes. De villa biedt met 4 slaapkamers ruimte voor 16 personen, ideaal voor een familievakantie!  

De villa is gelegen in Trutnov waardoor diverse supermarkten en restaurants in een handomdraai te bereiken zijn. Daarnaast zorgt de ligging in het Reuzengebergte voor leuke uitstapjes voor jong en oud:

  1. Aquapark Trutnov – 7 kilometer
  2. Farmapark muchomurka – 19 kilometer
  3. Kabinka kinderpark – 23 kilometer

Villa met panoramisch uitzicht in Žaclér – KZF030

In de regio Oost-Bohemen bevindt zich deze prachtige villa met panoramisch uitzicht. Met 4 slaapkamers is de villa geschikt voor maximaal 8 personen. Uitgerust met een whirlpool én sauna kan je na een dag vol activiteiten heerlijk tot rust komen. In de zomer kan je op het ruime terras heerlijk van de zon en het uitzicht genieten. 

Gelegen in het Reuzengebergte sta je in een handomdraai bij verschillende activiteiten en bezienswaardigheden:

  1. Trutnov - 14 kilometer 
  2. Boomkroonpad in Janské Lázně – 20 kilometer
  3. Kabinka kinderpark – 26 kilometer


Impressie van een gast: 'We hadden een geweldig verblijf! Geweldig uitzicht vanuit het huis en prachtige omgeving. Het huis is zeer ruim en we hielden van de sauna.'


Roubenka met privé zwembad - KSF095

Gelegen aan de rand van het Reuzengebergte heeft deze sfeervolle roubenka in Stupna, Vidochov een prachtig uitzicht op de bergen. Deze roubenka heeft 5 slaapkamers en is hierdoor geschikt voor maximaal 10 personen. Een frisse duik nemen in het privé zwembad óf liever genieten van de sauna? Deze roubenka is ingericht om luxe te garanderen.

In de omgeving van de roubenka zijn tal aan activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud te vinden:

  1. Dolce-strand in Trutnov – 20 kilometer
  2. Safaripark in Dvůr Králové – 22 kilometer
  3. Boomkroonpad in Janské Lázně– 35 kilometer


Impressie van een gast: 'We hebben een hele fijn week gehad in een fantastisch vakantiehuis en omgeving, iedereen was enthousiast en blij.'


Wellness chalet in Cermna - KCG350

 Deze charmante gele villa gelegenin Cermna, is perfect voor een familievakantie! Met drie slaapkamers is de villa geschikt voor maximaal 12 personen. De diverse wellness-faciliteiten zoals de jacuzzi én Finse sauna maken een verblijf in deze villa pure luxe. Op de warme dagen kan je in de ruime tuin mét privé zwembad en trampoline heerlijk genieten van de zon.

Gelegen in het Reuzengebergte sta je in een handomdraai bij de leukste bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Trutnov – 15 kilometer
  2. Boomkroonpad in Janské Lázně – 15 – kilometer
  3. Safaripark in Dvůr Králové – 35 kilometer

Vakantievilla nabij Praag - SLJK425

Deze ruime villa in Lesany is perfect voor een vakantie met grotere groepen of de hele familie! Met 4 slaapkamers is de villa geschikt voor maximaal 15 personen. Geniet van de buitenlucht in de prachtige tuin, waar je zelf een boekje kan lezen terwijl de kinderen lekker rondrennen. Tijd voor ontspanning? Dat kan in de sauna of jacuzzi!

De villa is rustig gelegen maar in de omgeving zijn genoeg leuke uitstapjes te vinden.

  1. Slapy-meer – 15 kilometer
  2. Farmapark Sobehrdy - 23 kilometer
  3. Praag – 40 kilometer

En als je toch in de buurt van Praag bent, vergeet dan niet te kijken onze brochure over Praag!

Modern vakantiehuis in Cerny Dul – KCL060

Dit moderne vakantiehuis bevindt zich midden in de natuur van Cerny Dul. Het unieke aan dit vakantiehuis is, dat het bestaat uit twee appartementen, ideaal dus voor 2 gezinnen! Ieder z’n privacy maar toch samen. De appartementen zijn beide geschikt voor 8 personen, bestaande uit 3 slaapkamers. Hierdoor heb je bij het huren van het gehele vakantiehuis ruimte voor maar liefst 16 personen. 

Gelegen op loopafstand van de skilift, zijn gedurende de zomermaanden de outdoor-activiteiten gemakkelijk te bereiken.

  1. Boomkroonpad in Janské Lázně - 3 kilometer
  2. Klimpark in Janské Lázně– 6 kilometer
  3. Paragliding Cerna Hora - 10 kilometer


Impressie van een gast: 'Het verblijf in de accommodatie was erg leuk. De Check-in was zeer aangenaam. De netheid in het huis was ook erg goed, en de keuken had een goede basisuitrusting.'


Luxe vakantiehuis in Radvanice - KCG351

Ben je opzoek naar een supermodern ingericht vakantiehuis in het Reuzengebergte? Dan is deze villa in Radvanice voor maximaal 12 personen perfect! Bestaande uit twee gedeelten, met ieder zijn eigen keuken, maakt deze villa ideaal voor 2 gezinnen. De appartementen zijn zeer geschikt voor een ontspannen en comfortabele vakantie. Als kers op de taart is er een wellnessruimte met whirlpool, sauna én zwembad. 

Het vakantiehuis is gelegen in het Reuzengebergte waardoor er tal aan leuke uitstapjes in de buurt te vinden zijn:

  1. Aquapark in Trutnov – 17 kilometer
  2. Rodelbaan in Mladé Buky – 24 kilometer
  3. Boomkroonpad in Janské Lázně - 33 kilometer