Wintersport op de Černá Hora, Reuzengebergte

Heb jij ook al zo’n zin om je ski’s of snowboard tevoorschijn te halen en lekker actief te zijn in de sneeuw? Dan is wintersportgebied Černá Hora (Zwarte berg) in het Tsjechische Reuzengebergte zeker een bestemming om te overwegen. Hier vind je lange pistes, de enige Tsjechische skilift met achtpersoonsgondels, een razendsnelle rodelbaan en heel veel langlaufroutes door het prachtige landschap.

Wintersportgebied Černá Hora Pec omvat de volgende skiresorts:

Janské Lázně, Top Skiresort voor een topskivakantie

In skiresort Janské Lázně heb je de keuze uit 14 skihellingen met een totale lengte van ruim 11 kilometer. Om boven op de berg te komen, kun je gebruikmaken van de enige skilift met achtpersoonsgondels in Tsjechië. Op de uitstekende skilessen voor kinderen die hier door K+K worden aangeboden, geldt een speciale korting als je je verblijf boekt via CeskySight. Dat is mooi meegenomen, ook in het toch al vriendelijk geprijsde Tsjechië.

Foto: David Marvan, CzechTourism

Wil je eens iets anders dan afdalen op de lange latten? Dan is de sleebaan een leuke afwisseling. De sleebaan is 3,5 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 560 meter. Eerst ga je met de cabinelift omhoog en dan roetsj je, met een helm met een mijnwerkerslampje op, naar benden.

Na een dag op de pistes is een bezoekje aan de wellness een heerlijke manier om weer lekker warm te worden en je spieren tot rust te laten komen. Het komt dus mooi uit dat Janské Lázně ook een kuuroord en wellnesscentrum is. Het Aquapark is een heerlijke plek om te relaxen in het thermische bad, de sauna of een bubbelbad. Maar ook een wandeling door het stadje met de stijlvolle colonnade is heel ontspannend en zeker de moeite waard.

Černý Důl, skivakantie met kinderen

Foto: David Marvan, Czech Tourism

Heb je graag lekker veel ruimte om je heen op de piste? Dan zit je helemaal goed op de prachtige hellingen van Černý Důl. Daar kun je kiezen uit 9 afdalingen, een sneeuwpark met hindernissen en een groot skipark voor kinderen (met lopende band). Ga je voor een adrenalinestoot? Kies dan voor het parcours Top Speed, waar de snelheid van je afdaling voor je wordt gemeten.

Skivakantie met kinderen, luxe vakantiehuizen


Svoboda nad Úpou, relax skiën

Skioord Svoboda nad Úpou is met zijn skipistes voor beginners en kinderen ideaal voor een wintersportvakantie met het hele gezin. Als je juist wel tot het uiterste wilt gaan, kun je je snelheid laten meten op de reuzenslalom.

Pec pod Snezkou, skivakantie met fun & skiën

Pec pod Sněžkou is een populair wintersportresort midden in het Reuzengebergte – en dat is niet voor niets. Skiresort Pec pod Snezkou is, volgens onze inschatting, over een paar jaar het meest moderne en populairste skigebied van Tsjechië.  Hier vind je een Snowpark met hindernissen en skischansen, een Funslope met tunnels, hindernissen en spectaculaire bochten en een Relaxpark met een snelle zomerrodelbaan.

Velka Upa, comfortabel skiën

Dit skiresort staat bekend om de zeer brede skipistes, waar het heel comfortabel skiën is. Ideaal dus voor een ontspannende wintersportvakantie in Tsjechië.

 

Het totaalpakket van skigebied Černá Hora

Foto: David Marvan, Czech Tourism

Alles bij elkaar vind je in wintersportgebied Černá Hora zo’n 40 kilometer aan afdalingen, 90 kilometer aan langlaufroutes, 5 stoeltjesliften en meer dan 30 skiliften. Zeven skipistes (in totaal 28 kilometer) kunnen met sneeuwkanonnen worden voorzien van sneeuw. De verschillende skiresorts zijn onderling goed bereikbaar per skibus. Natuurlijk kun je in alle skioorden uitrustingen huren, les nemen bij een skischool met gecertificeerde skileraren en kiezen uit appartementen, hotels en restaurants in alle soorten en maten.

Voor het hele gebied heb je maar één skipas nodig. De kosten voor zo’n skipas bedragen € 17 voor kinderen en € 24 voor volwassenen per dag. Er zijn ook skipassen voor een halve dag. Als je een skipas voor 6 dagen koopt, bedragen de kosten € 82 voor kinderen en € 120 voor volwassenen – en dat is inclusief gratis nachtskiën.

 

Even niet skiën tijdens je wintersportvakantie?

Wil je even iets anders doen dan skiën of snowboarden? Behalve de wellness van Janské Lázně en de genoemde slee- en rodelbanen is er nog meer te doen in en rondom wintersportgebied Černá Hora:

  • Maak eens een ritje met een snowcat (een soort treintje op rupsbanden)
  • Bezoek de plek waar de Elbe ontspringt
  • Bewonder het uitzicht vanaf de hoogste berg van Tsjechië: de Sněžka
  • Ga naar het overdekte zwembad van Trutnov, met een sauna, whirlpool, kinderzwembadje en fitnesscentrum
  • Kijk wat exotische dieren ’s winters doen in ZOO Dvůr Králové

Met een geldige skipas voor 1-7 dagen krijg je korting op diverse attracties, zoals het overdekte zwembad en de dierentuin. Ook krijg je bij een skipas voor 1-7 dagen een gratis ritje met de rodelbaan in Pec pod Snežkou.

Volop redenen dus om je volgende wintersportvakantie door te brengen in Tsjechië op de Černá Hora. Zien we je daar?