Dierentuinen en pretparken Tsjechië

Tsjechen zijn echte familiemensen en zijn gek op dierentuinen en pretparken. Bovendien vinden ze het belangrijk dat hun kinderen iets leren over de wereld om hen heen. Geen wonder dus dat Tsjechië vol zit met leuke èn leerzame uitstapjes voor het hele gezin, zoals moderne en veelzijdige dierentuinen. Tsjechische dierentuinen zijn over het algemeen van zeer hoog niveau. Zowel de dierenverblijven als de voorzieningen voor bezoekers zijn tiptop in orde.

Dierentuinen en pretparken Tsjechië

Vaak kom je er bovendien erg bijzondere diersoorten tegen, zoals de witte tijgers in Liberec. Ook bijzondere dierentuinen, zoals een safaripark of dinopark, zijn in Tsjechië goed vertegenwoordigd. Er zit dus altijd wel een park dat de moeite waard is bij je vakantiebestemming in de buurt.

Wie vakantie viert in Tsjechië, kan voor een leuk gezinsuitje terecht in heel veel dierentuinen en dinoparken.


Plzen Zoo & DinoPark – met heel veel levende èn uitgestorven dieren

In deze prachtige Zoo zijn vele mooie dieren te vinden. Je kunt bijvoorbeeld naar de show gaan waarin de leeuwen gevoerd worden of je geniet van alle kleurrijke planten in de botanische tuin. Ook het vlakbij gelegen Dinopark kun je bezoeken op vertoon van een combikaartje.

Zoo Praha – de dierentuin van de Tsjechische hoofdstad Praag
 Zoo Praha, de gigantische dierentuin middenin Praag. In deze grote dierentuin zijn vele prachtige dieren te bewonderen. Het park biedt een groot aantal programma’s waarmee u zich zeker zult vermaken. De dierentuin van Praag is een van de mooiste dierentuinen van Europa en heeft daarvoor diverse prijzen ontvangen.

Dinopark Plsen, Foto: Pilsen City Tourism, CzechTourism

Ostrava Dinopark & Zoo – op avontuur in het Mesozoïcum

Het  dinopark in Ostrava is een van de zeven parken in Tsjechië en is een heerlijke beleving voor jong en oud. Je waant je terug in de tijd met machtige,  historische dino’s. Een dagje dinopark Ostrava is een grote belevenis en vormt een onvergetelijke ervaring.

Dinpark Ostrava, Foto: Dinopark.eu

Zoo Brno – een bos vol dieren, waaronder ijsberen en Canadese wolven

In de Zoo Brno staan de dieren centraal. In deze grote dierentuin worden de dieren heel goed verzorgd. En soms worden ze zelfs verrast met een klein cadeautje, bijvoorbeeld een grote maaltijd tijdens kerst. De dierentuin biedt een zeer gevarieerd programma en er worden vaak evenementen georganiseerd.


Zoo Liberec – waar prachtige witte tijgers wonen

De mooie dierentuin in Liberec biedt vele leuke bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld even langs de imposante witte tijgers. In deze dierentuin is een groot aantal prachtige en zeer indrukwekkende dieren te bewonderen.

Zooliberec.czZooliberec.czZooliberec.cz

Zoo Decin – een gezellig familiepark met onder andere grizzlyberen

Laat je verrassen door alles wat de dierentuin In Décin te bieden heeft. Je kunt er onder meer de prachtige en bekende grizzly beren bewonderen.  Daarnaast is er nog een grote verzameling van indrukwekkende diersoorten die je beslist een keer gezien moet hebben!

decinBruine beer

Lešná Zoo in Zlín – een dierentuin en een romantisch chateau met Engelse tuinen

Een prachtige dierentuin waar je niet alleen de vele diersoorten kunt bewonderen. Naast de dierentuin zijn er ook veel speeltuinen waarin je je kunt vermaken. Kort geleden is er nieuw gedeelte geopend waar je kunt genieten van allerlei soorten zeedieren.

sea animalZaaghaai 

Jihlava – een kleinschalige dierentuin zonder tralies, maar met een Afrikaans dorp.

De dierentuin van Jihlava is een van de kleinere dierentuinen met toch wel veel bijzondere kenmerken. Je kunt er namelijk zo maar tussen de rondscharrelende dieren door lopen. Er zijn namelijk in deze dierentuin geen eigen hokken voor de dieren. Verder is er in de dierentuin van Jihlava een prachtig Afrikaans dorpje te vinden dat u kunt bezoeken.


Dvùr Králové nad Labem – de enige Europese dierentuin met een nachtelijke safari

De dierentuin van Dvur Králové is de dierentuin met Europa’s grootste Afrikaanse dieren-collectie. Er zijn heel veel verschillende diersoorten te zien zoals bijvoorbeeld antilopen, zebra’s en nog veel meer (wilde) diersoorten. Al deze dieren zijn o.a. te bewonderen vanuit een touringcar die door de dierentuin rijdt.

dvur kraloveDvur Kralove

Zoo Hluboká nad Vltavou – vlak bij de prachtige stad Ceské Budìjovice

Een prachtige dierentuin in een al even zo mooie stad, met een prachtig kasteel. De dierentuin biedt een grote en gevarieerde verzameling aan dieren. Daarnaast is de stad Ceské Budijovice bekend vanwege haar vele toeristische bezienswaardigheden en prachtige historische gebouwen.

Ceske BudejoviceCeske Budejovice, Foto: Petr Louzensky, CzechTourism

Bekijk de luxe vakantiehuizen met een dierentuin in de buurt.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen