Page content

Waarom CeskySight

Jellie van der Veen | CeskySightJellie van der Veen:  Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar het Lipnomeer. De Tsjechische cultuur en historie verrasten ons: we wisten niet dat Tsjechië zoveel te bieden had.

Verliefd op Tsjechië

Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. De aantrekkingskracht die het land op ons uitoefende was enorm. Dat kwam onder andere door de bevolking. De Tsjechen zijn een wat terughoudend en verlegen volk, maar hun gastvrijheid en respectvolle manier van met mensen omgaan maakten de omgang met de plaatselijke bevolking prettig en gezellig.

 Van kenner naar professional

Door al die vakanties werd ik intussen een echte Tsjechië-kenner. Ik fungeerde eerst voor mijn familie, maar later voor steeds meer vakantiegangers naar Tsjechië als een echte reisgids. Ik vertelde ze maar al te graag over de rijke historie, de kleurrijke cultuur en de vele prachtige kastelen die Tsjechië te bieden heeft. Zo ontstond het idee om al die kennis professioneel in te gaan zetten. In 2010 zette ik, naast mijn baan in de accountancy, CeskySight op. Inmiddels heb ik mijn baan opgezegd en is CeskySight uitgegroeid tot een volledige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig.