7 leukste bobslee of rodelbanen van Tsjechië

Op zoek naar een onvergetelijk familie-uitje tijdens je vakantie in Tsjechië? Dan is een bezoek aan een rodelbaan zeker de moeite waard! Geniet van een avontuurlijke afdaling midden door de Tsjechische natuur- en maak je geen zorgen, het draait niet alleen om snelheid 😊

Hoewel rodelbanen enigszins lijken op de professionele bobslee- en skeletonbanen, hoef je echt geen doorgewinterde atleet te zijn om van een avontuurlijke rit te genieten. Veel rodelbanen zijn namelijk perfect geschikt voor jonge avonturiers. Of ze nu alleen gaan of samen met een volwassene, ze kunnen de spanning van de rodelbaan ervaren.

In dit blogbericht geven wij je 7 tips voor de leukste bobsleebanen of rodelbanen in Tsjechie. Waar de ene bobsleebaan uitdagend is, biedt de ander een prachtig (en ongeëvenaard) uitzicht over de Tsjechische natuur. We vertellen je de lengtes, hoogteverschillen en ook regels met betrekking tot kinderen. Lees je mee?

De één na langste bobsleebaan van Europa – De Mammoth achtbaan in Dolní Morava

De Mammoth achtbaan in Dolní Morava is met een lengte van ruim drie kilometer de één na langste bobsleebaan van Europa. Er zit een hoogteverschil in van 364 meter en je kunt snelheden bereiken tot wel 50 kilometer per uur!


De Bobsleebaan van Harrachov – HappyWorld

In Harrachov vind je een bobsleebaan van 1 kilometer lang. Er is een hoogteverschil van 38 meter. Het is niet de grootste bobsleebaan, want het kent slechts 17 bochten, maar het is zéér toegankelijk. Ook voor ouders met kinderen.

Bobsleeën HappyWorld, Foto: HKRegion.cz

De bobsleebaan van het Ertsgebergte – Klíny bobsleebaan

Bobsleebaan Klíny ligt in gelijknamige dorp, in het Ertsgebergte. De bobsleebaan ligt op een hoogte van 720 meter, is ongeveer 900 meter lang en heeft een hoogteverschil van 130 meter.

Kinderen vanaf 7 jaar mogen deze baan zelfstandig rijden. Kinderen jonger dan 7 hebben een speciaal dubbel zitje met een extra veiligheidsgordel, zodat ze samen met een volwassene kunnen glijden.


De bobsleebaan van Spindleruv Mlyn – HappyWorld

Net als in Harrachov, kent Spindleruv Mlyn ook een HappyWorld Bobsleebaan. De bobsleebaan van Spindleruv Mlyn is iets groter dan die van Harrachov, hij is namelijk 1400 meter lang. Je geniet hier van 22 bochten, met 5 sprongen en 3 tunnels.

En het allerleukste? Deze bobsleebaan kan snelheden bereiken tot wel 65 kilometer per uur…

Bobsleeën, Foto: HKRegion.cz

Hlubocky bobsleebaan

In Hlubocky ligt de bobsleebaan “Hlubocka”. Deze bobsleebaan is net iets langer dan een kilometer, maar kent tegelijkertijd ook een hoogteverschil van een kilometer! De baan heeft 17 bochten, een tunnel en een lange brug. Door deze brug maak je twee bochten van 360°.

Kinderen mogen zelfstandig rijden als ze langer zijn dan 130 centimeter. Zijn ze kleiner? Dan moeten ze worden vergezeld door een volwassene, ouder dan 15 jaar.

Lege bobslee, Foto: Unsplash

Bobopark Čeladná in de Beskiden

In de Beskiden is een bobsleepark, waar je ook kunt klimmen in het klimpark. Dit park ligt bij de plaats “Čeladná” en is de perfecte bestemming voor een dag vol energie. Het hoogteverschil van deze bobsleebaan is 824 meter, waardoor je giga-hard kunt glijden.

Samen bobsleeën, Foto: HKRegion.cz

De bobsleebaan Kadlcův mlýn bij Brno

De bobsleebaan in Brno – Líšni ligt vlakbij restaurant Kadlcův mlýn in Mariánské údolí, waar je ook de opstapplaats vindt. Deze bobsleebaan, die ook wel een Alpine Coaster wordt genoemd, is een kilometer lang en je bereikt snelheden tot wel 40 kilometer per uur.


Geniet jij tijdens je vakantie van een avontuurlijke rit op de rodelbaan? Wat het nog beter maakt, is dat veel van deze rodelbanen het hele jaar door geopend zijn – zowel in de zomer als in de winter. En  alsof dat nog niet genoeg is, zijn er vaak andere leuke activiteiten zoals touwparken en speeltuinen in de buurt van de rodelbanen te vinden. Zo staat je een dag vol plezier te wachten!

Ik ben Beatrix Soesbergen-Macek en samen met mijn man hebben we zo’n 6 jaar geleden Tsjechshop.nl opgezet. Een webshop waar u terecht kunt voor de aankoop van heel veel Tsjechische producten. We dragen Tsjechie al jarenlang een heel warm hart toe. Mijn man is een nuchtere Hollander, ik heb een Tsjechische vader die in 1948 na de omwenteling naar Nederland vluchtte en vele jaren later een nieuw leven begon met de vrouw die later mijn moeder zou worden. Met de in Tsjechië achtergebleven zoon en dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader heb ik een fijne band, zij hebben mij een goed beeld gegeven van mijn mooie tweede vaderland en van de mensen die er wonen. En dank zij hen vonden we ook een tweede (t)huis bij hen in de buurt, in Náchod. Inmiddels is Tsjechshop.nl veel meer geworden dan alleen een webshop. We zijn een punt waar al het mooie en goede van Tsjechië bij elkaar te vinden is, in de breedste zin des woords. Zodat zoveel mogelijk mensen kennis ermee maken. Want zeg nou zelf: is Tsjechië niet verrukkelijk mooi?
Reactie plaatsen