Foto: Klimchi - handgemaakte vaas uit de Barbie-Film
Evenementen
Lisa Veensma
Evenementen
07/31/2023
2 min
0

Boheems glas in 'Barbie land'

07/31/2023
2 min
0

Welkom in de roze wereld van Barbie! Na lang wachten, draait de nieuwste Barbie-film nu eindelijk op volle toeren in de bioscopen. Maar wist je dat deze film niet alleen goed nieuws is voor filmliefhebbers, maar ook voor de Tsjechische glasindustrie? Kom meer te weten over Barbie en het prachtige Tsjechische glaswerk in dit blogbericht.

Je vraagt je vast af: ‘ Wat hebben Barbie en Tsjechisch glas met elkaar te maken?’. Als je de film reeds hebt bekeken en goed hebt opgelet, dan heb je in de film prachtige roze kannen kunnen spotten. Deze schitterende handgeblazen roze kannen zijn speciaal op maat gemaakt voor deze bijzondere film, in opdracht van niemand minder dan het Amerikaanse productiebedrijf Warner Brothers. Als je nog van plan bent om Barbie’s nieuwste avontuur te bekijken, let dan vooral op het huis van Barbie, hier kan je namelijk de prachtige roze kannen bewonderen.

De Klimchi glasblazerij maakte het glaswerk voor de Barbie film

De spectaculaire roze kannen uit de Barbie-film zijn gemaakt door Tsjechische glasblazers in het Noord-Boheemse Crystal Valley van het designmerk Klimchi. Als een collectief van getalenteerde Tsjechische ontwerpers en glasblazers, staat Klimchi bekend om zijn indrukwekkende glasproducten met een unieke focus op topkwaliteit en vakmanschap.

Wat het glaswerk van Klimchi zo bijzonder maakt, is het gebruik van uitsluitend Tsjechisch Edel Glas, waarmee de hoogste kwaliteit voor handgemaakte producten gewaarborgd wordt. De elegantie en originaliteit van de ontwerpen van Klimchi zijn al eerder erkend in Tsjechië, zo hebben ze vermeldingen gekregen in toonaangevende tijdschriften zoals de Tsjechische editie van Forbes en Marie Claire maar ook in internationale edities van House & Garden.

Benieuwd om zelf een stukje magie uit de Barbie-film in huis te halen? Goed nieuws! De glazen en kannen uit de film komen uit de Rosaline Honail Collectie van Klimchi. Deze handgeblazen glazen en kannen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren variëren van Barbie-roze tot geel, blauw en groen. Neem een kijkje op de officiële website van Klimchi om het gehele assortiment te bekijken en jouw Barbie-kan te bemachtigen.

Foto: glaswerk in de Klimchi glasblazerij - Klimchi

Tsjechisch glas in de nieuwste Barbie film

Inmiddels is het geen geheim meer dat Tsjechisch glas zijn weg heeft gevonden naar het witte doek. Naast de recente verschijning in de Barbie-film heeft Tsjechisch glas een ook reeds opvallende verschijning gemaakt in de Netflix-film Glass Onion: A Knives Out Mistery. De bijzondere kristallen sculpturen uit deze film werden ook handgemaakt in het Tsjechische Crystal Valley, door de glasblazers van Pačinek Glass. Als je tijdens je vakantie in Tsjechië meer te weten wilt komen over het ambacht van Tsjechisch glas, dan is een bezoek aan de glasblazerijen in Crystal Valley zeker een aanrader.

Crystal Valley Week

Als je eind augustus op vakantie bent in Tsjechië, hebben we dé tip voor jou! Van 28 augustus tot en met 2 september wordt in het Noord-Boheemse Crystal Valley, de spectaculaire Crystal Valley Week georganiseerd. Dit grootschalige glasfestival biedt een unieke ervaring met interessante glasblazerijdemonstraties, straten versierd met schitterende glasinstallaties, adembenemende lichtshows en nog veel meer.

Reacties
Categorieën