20x gratis iets leuks doen in Praag
in Praag
3 min. leestijd

20x gratis iets leuks doen in Praag

Een bezoek aan Praag is leuk voor iedereen en goed te doen voor elk budget. Want een bezoek aan deze ‘Gouden Stad’ maak je zo duur of goedkoop als je zelf wilt. Er zijn zelfs bezienswaardigheden en activiteiten die je helemaal niets kosten.

20 x gratis iets leuks doen in Praag. CeskySight zet de allerleukste tips voor je op een rij.

Gratis cultuur snuiven en relaxen

1) Het Militair Historisch Instituut in Praag geeft je gratis toegang tot alle aangesloten musea: legermuseum Žižkov, luchtvaartmuseum Kbely en militair techniekmuseum Lešany.

2) Náplavka is een stukje kade langs de Vltava, onder de Jiráskův-brug. Na de recente renovatie is het een bruisend stukje Praag geworden. Kom wandelen en de zwanen voeren of woon een openluchtconcert bij.

3) Praag zit vol met grote, groene parken met een prachtig uitzicht op de stad. Vooral de parken Petřín, Letná, Vítkov en Vyšehrad zijn erg populair bij toeristen – èn de inwoners van Praag zelf.

biertuin Letna Praag beergarten

Biertuin Letna, foto: Czech Tourism

4) Daarnaast zijn er nog de tuinen van de vele villa’s in Praag, zoals Wallenstein, Vojan, Černín, of die van de Praagse burcht. Ideaal om rustig te zitten, mensen te kijken of een boek te lezen.

5) De tentoonstelling van de Tsjechische Nationale Bank over mensen en geld is ook gratis, maar vergeet niet te reserveren.

Gratis lekker spelen

1) In sportcomplex Na Františku kunnen grote en kleine kinderen tafeltennissen, schommelen en klimmen.

2) Midgetgolf is gratis in Prague 13 – je hoeft alleen een borgsom te betalen.

3) Midden in Praag, in Františkánská zahrada, vind je een oase van rust met een leuke speeltuin.

4) Střelecký ostrov is een eiland waar ouders rustig kunnen zitten en kinderen heerlijk kunnen spelen.

5) Lees eens iets voor uit de parkbibliotheek van Heroldovy sady. Je mag de boeken zo pakken en je kunt ook boeken achterlaten.

Gratis bezienswaardigheden

1) Bekijk het wisselen van de wacht bij de Praagse Burcht. Elke dag vindt er om 12.00 uur een uitgebreide plechtigheid met fanfare en vlaggenceremonie plaats op het eerste burchtplein. Tussen 7 en 20 uur in de zomer en tussen 7 en 18 uur in de winter wordt de wacht elk uur gewisseld bij de toegangspoorten van de burcht.

Praagse-burcht is mooiste kasteel van Tsjechie

Praagse Burcht, Foto Martin Marak, Czech Tourism

2) De astronomische klok (Orloj)van Praag  is een reusachtige koekoeksklok op het Plein Oude Stad.

3) Begin je dag met een wandeling over de Karelsbrug of maak een romantische avondwandeling. ’s Morgens vroeg en ‘s avonds laat is het er niet zo druk.

Karelsbrug-Praag

De Karelsbrug, Foto: Libor Sváček, Czech Tourism

4) Het Kindje Jezus van Praag is een beeld van het kindje Jezus dat elke dag wordt aanbeden door mensen van over de hele wereld. Je vindt het in de kerk met de naam Kostel Panny Marie Vítězné in Malá Strana.

5) De gotische Týnkerk aan het Plein Oude Stad is gratis toegankelijk, ook al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Kijk eens goed naar de twee torenspitsen: zijn ze symmetrisch of niet?

Gratis toegankelijke clubs (raadpleeg de websites voor actuele informatie)

Bier Tsjechië

Foto: Lukáš Žentel , CzechTourism

1) RADOST FX  is elke donderdag gratis toegankelijk voor dames. Hetzelfde geldt zaterdag tot middernacht.

2) Chapeau Rouge is elke dag gratis toegankelijk.

3) In Roxy kun je elke maandag (behalve in de zomervakantie) gratis luisteren naar Tsjechische en internationale bands en dj´s

4) Club Lávka in het historische centrum laat je gratis genieten van de beste plaatselijke en internationale dj’s.

5) Nebe heeft drie cocktail- en muziekbars: aan de Křemencova-straat, aan het Wenceslasplein en aan Celnice.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen