Tsjechische skigebieden en een nieuw wintersportsseizoen
3 min. leestijd

Tsjechische skigebieden en een nieuw wintersportsseizoen

Nieuw wintersportseizoen in Tsjechië met bredere pistes, meer sneeuwkanonnen en nog kind vriendelijker. De Tsjechische skigebieden zijn klaar voor het wintersportseizoen. In de Tsjechische bergen is afgelopen jaren hard gewerkt om verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen in de skigebieden. In 2015 hadden de Tsjechische skigebieden bijna 35 miljoen euro geïnvesteerd in o.a. nieuwe pistes en kabelbanen. Deze winter hebben de skiresorts in het Reuzengebergte, Adelaarsgebergte, IJzergebergte en het Ertsgebergte weer allerlei nieuws in petto.

SkiResort Černá Hora- Pec

De skigebieden Jánské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa en Svoboda nad Úpou die bekend zijn onder de naam SkiResort Černá hora-Pec vormen een aantrekkelijke wintersportbestemming voor Tsjechen en buitenlandse toeristen. Het is het grootste skiresort in Tsjechië en deze winter vind je hier 41 kilometer aan piste geschikt voor alle niveaus.

Er is de laatste jaren veel geld gestoken in dit Tsjechische skigebied. Van verwarmde zittingen op stoeltjesliften en zonnefilters in de slechtweerkap tot aan professionele voorzieningen om te voorzien van kunstsneeuw. In 2015 jaar zijn er twee nieuwe kabelbanen gekomen en speciale buslijnen, waardoor de connectie tussen de vijf skiresorts verbeterd is.

Deze winter zijn er vier nieuwe kinderskiparken en twee skischolen inclusief verhuur. De nieuwe kinderskiparken, genaamd SkiResort LIVE, zijn voor iedereen toegankelijk en worden veelal gebruikt door de lokale skischolen. In Pec pod Sněžkou is het mogelijk om dit winterseizoen zelf een wedstrijd te organiseren. SkiResort LIVE kan op de piste Javor 3 een op maat gemaakte wedstrijd, bijvoorbeeld een slalom parcours, verzorgen.

 

CzechTourism - Lipno - Marek Podhora

CzechTourism – Lipno – Marek Podhora

SkiResort Klínovec

Afgelopen jaar werd de elektrische verkoop van skipassen in Klínovec in het Ertsgebergte vlakbij de grens met Duitsland ingevoerd. Voor deze winter is de online verkoop verbeterd en dat betekent niet meer in lange rijen staan bij kassa’s, maar gelijk de piste op. In Klínovec zijn de blauwe pistes breder gemaakt aan de noordzijde van het gebied. In het geval van sneeuwtekort is er geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en “douches”.

SkiResort Lipno

Het skigebied Lipno is al jaren populair bij gezinnen met kinderen. Het resort biedt voor de allerkleinste tot de wat oudere kinderen van alles aan. De kleintjes kunnen spelen en leren skiën in Bambine Park en Fox de Vos, de mascotte van Lipno, komt af en toe langs of gaat op pad met de skiklassen. In skiareál Lipno is het kinderpark vergroot en verbonden met de pistes Promenádní en Lišák Fox. Ook hebben ze de kunstmatige besneeuwing uitgebreid en gemoderniseerd.

Wintersport kinderen Tsjechië

Foto: David Marvan, Czech Tourism

SkiArena Jizerky

Het skigebied Jizerky in het IJzergebergte in het noorden van Tsjechië bestaat uit drie gebieden die verbonden zijn met een skibus. In Tanvaldský Špičák is de parkeerplaats vergroot en hebben ze de pistes verbeterd. Bij het restaurant op de top van de Špičák is er een nieuw terras gekomen. Dat wordt volop genieten van de winterzon en een Tsjechische maaltijd.

Er is tevens geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en andere machines die kunstmatige sneeuw maken. In de andere twee resorts Severák en Bedřichov is de kunstmatige besneeuwing ook uitgebreid. In Severák hebben ze voor de skischool een nieuwe plek waar volop ruimte is voor leuke activiteiten.

 

Skigebied Monínec

Het familieskigebied Monínec ligt slechts op 70 km afstand van Praag en hierdoor ideaal te combineren met een citytrip en dagje skiën. Dankzij de kunstsneeuwinstallatie Snowfactory begint het seizoen al vroeg (eind oktober). De installatie is nieuw dit jaar en maakt besneeuwing mogelijk bij temperaturen boven nul. Skipassen kunnen online worden besteld en hier gelden aanzienlijke kortingen.

Wil je meer info over wintersport in Tsjechie, kijk dan ook eens op de website van CzechTourism.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen