Kasteel Křivoklát, vlakbij Praag

Kasteel Křivoklát ligt in het beschermde natuurgebied van Křivoklátsko vlakbij Praag. Dit schitterende kasteel dat vanwege de uitstekende locatie is omgeven door bossen vol wild, was een favoriet van veel Tsjechische koningen. Deze koninklijke residentie werd gebouwd in de 13e eeuw als zetel van de regerende Přemysliden. Overblijfselen van de Tsjechische koningen en de pracht van hun levensstijl zijn vandaag de dag nog erg duidelijk. De zalen van het kasteel zijn getuige geweest van vele festiviteiten en feesten, maar ook van belangrijke politieke gesprekken en diplomatieke onderhandelingen.

 

Rondleiding kasteel Křivoklát

Tijdens een rondleiding zult u versteld staan ​​van het interieur van de laat-gotische kapel en de Royal Hall. En dan is er ook nog de imposante bibliotheek met maar liefst 52.000 exemplaren! Bij een bezoek aan de martelkamer lopen de rillingen over je lijf. Vanaf de Grote Toren hebt u een adembenemend uitzicht. U kunt in het kasteel kennismaken met de culturele evenementen en traditionele markten, maar ook met de ambachten en specialiteiten die door de bewoners van de regio Křivoklátsko zijn gemaakt. Het meest waardevolle deel van het kasteel en zeer de moeite waard om het te bezoeken is de Royal Hall, met een massieve cilindervormige toren met schitterende gewelven. Na de Vladislav Hall op de Praagse Burcht is het de tweede grootste hal in de Tsjechische Republiek.

Traditionele ambachtenmarkt

Elk jaar in de eerste week van augustus vindt er een traditionele ambachtenmarkt plaats en het Křivořezání Festival van de houtsnijders wordt gehouden op de binnenplaats van het kasteel. U zult tientallen ambachtelijke houtsnijders aan het werk zien en er wordt ook een permanente tentoonstelling van hun creaties getoond.

Kasteel krivoklat bohemen

Kasteel Krivoklat, foto: Ladislav Renner, Czech Tourism

Praktische informatie kasteel Křivoklát

Kasteel Křivoklát ligt 61 kilometer van de Tsjechische hoofdstad Praag en is vanuit Praag in ongeveer 60 minuten met de auto te bereiken. Met de trein kun je er vanaf het Centraal Station van Praag minstens elke twee uur naar toe, met een overstap in Beroun; de reistijd is dan ongeveer 1 uur en 30 minuten. De trein stopt alleen op verzoek.

De openingstijden in de maanden april tot oktober zijn dagelijks van 10:00-16:00 behalve op maandag. Van januari tot maart is het op iedere zaterdag geopend en in november en december in de weekenden en op feestdagen.

Kijk voor actuele informatie op de website van kasteel Křivoklát: www.krivoklat.cz

Download hier het E-Book over de Kastelen in Tsjechië

Burchten en Kastelen in Tsjechie

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen