Telefoon en internet

Telefoon
Het internationale doorkiesnummer van Tsjechië is +420 (of 00 420). Bij het bellen vanuit het buitenland is het nodig eerst 00 420 te kiezen, gevolgd door het nummer van de gebelde dat uit 9 cijfers bestaat.

Mobiel bellen
Op Tsjechisch grondgebied zijn drie mobiele aanbieders actief. De dekking door het signaal is bijna 100 %, de netten maken gebruik van het systeem GSM 900 en 1800. Dit systeem sluit aan bij heel Europa en Australië.
Alle aanbieders verkopen ook SIM-kaarten met beltegoed (300–2000 CZK) zonder de verplichting een contract af te sluiten. Dit is vooral gunstig voor mensen die een paar maanden in het land verblijven. Om een Tsjechische SIM-kaart te gebruiken, moet u uw telefoon laten deblokkeren.

Openbare telefoonautomaten
Tsjechië beschikt over een van de dichtste netwerken van openbare telefooncellen in Centraal Europa. De meeste werken op basis van telefoonkaarten (150, 200 a 300 CZK), sommige accepteren munten (dit komt veel minder voor).

Interessant
Met de pre-paid kaart TRICK kunt u vanuit de openbare telefoonautomaten SMS-jes sturen.

Internet
Tsjechië behoort tot de landen met een goede beschikbaarheid van internet. U hoeft meestal geen problemen te verwachten met de toegang tot internet. De langzame modemaansluitingen worden de laatste tijd vervangen door ISDN en Wi-Fi.

Beschikbaarheid van internet
Een computer met toegang tot internet behoort tot de standaarduitrusting van ieder hotel. Verder zijn er internetcafés met de prijzen tot 60 CZK (2 euro) per uur.
Vooral in grote steden komen er steeds meer plaatsen waar u zich dankzij ‘hot spots’ (Wi-Fi) gratis kunt aansluiten. Dit is vooral in restaurants en hotels mogelijk. Gratis internet wordt echter ook door sommige gemeenten aangeboden.
Reactie plaatsen