Het Boomkroonpad in Janské Lázně: Een topattractie
Met kinderen naar Tsjechië
Jellie Banga
Met kinderen naar Tsjechië
07/24/2017
2 min
0

Het Boomkroonpad in Janské Lázně: Een topattractie

07/24/2017
2 min
0

Een van de nieuwste attracties in Oost-Bohemen is het boomkroonpad in Janské Lázně, middenin het Reuzengebergte. Onder Nederlanders die hun vakantie in Tsjechië doorbrengen, is de regio Oost-Bohemen een geliefde bestemming. Niet zo verwonderlijk, als je weet wat dit schitterende gebied je allemaal te bieden heeft. Een vakantie in Oost-Bohemen is zonder een bezoek aan dit fenomeen niet compleet! In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit bijzondere uitstapje.

Wandel over de toppen van de bomen

Oost-Bohemen is zoals gezegd een prachtig gebied. Je vindt er leuke bergdorpjes, maar bijvoorbeeld ook de sfeervolle stad Hradec Králové en het uitzonderlijk mooie natuurgebied bij Adršpach. En dan is er nu dus ook het boomkroonpad in Janské Lázně. Dit vernuftig aangelegde pad bevindt zich in het hart van het Reuzengebergte, vlakbij de Sněžka, de hoogste berg van Tsjechië (1603 meter). Hoewel het niet het eerste boomkroonpad van het land is, is het misschien wel het mooiste. Je kunt er tijdens je vakantie terecht voor een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Boomkroonpad Janske Lazne

Uitkijktoren én ondergrondse paden

Stel je voor: in het indrukwekkende Reuzengebergte maak je een flinke wandeling tussen de boomkruinen door. Natuurlijk kun je onderweg volop genieten van het fenomenale uitzicht. De uitkijktoren is dan ook maar liefst 45 meter hoog! Wat dit boomkroonpad echter anders dan soortgelijke paden maakt, is het feit dat het pad hier ook een óndergronds deel bevat. Van het in totaal ruim 1500 meter lange pad bevindt 200 meter zich onder de grond. In deze ondergrondse ruimte, die zo’n 150 vierkante meter telt, begin je je wandeling. Hier loop je dus ónder het Reuzengebergte en zie je hoe de bomen van het bos waar je straks doorheen loopt in het gesteente zijn geworteld – iets wat nergens anders in de Tsjechische Republiek mogelijk is.

Bekijk hieronder de drone video van het Boomtoppenpad Janske Lazne

Het Boomtoppenpad is niet alleen leerzaam, maar ook super leuk

Tijdens je wandeling over het boomkroonpad kom je diverse informatiepanelen tegen. Sommige daarvan hebben een educatief karakter, anderen zijn meer als entertainment bedoeld. Terwijl je je ogen uitkijkt naar de boomkruinen en het uitzicht, steek je dus ook nog wat van de omgeving op. Wil je meer? Dan kun je eventueel een gids boeken. Deze medewerker van Nationaal Park Krkonoše is een echte kenner en vertelt je alles wat je maar wilt weten over het pad en de omgeving.

Het boomkroonpad kent van juni tot en met september ruime openingstijden: je kunt er terecht van 9.30 tot 19.00 uur. Voor een gezin met twee jonge kinderen betaal je in totaal ongeveer twintig euro aan entree. Een aanrader voor jong en oud!

Boomkroonpad Janske LazneBoomkroonpad Janske Lazne

Er is ook een fantastisch boomkroonpad in Lipno. Bekijk het hier… Of zoek meteen naar luxe vakantiehuizen in Janske Lazne

Reacties
Categorieën