Het boomkroonpad in Lipno is een uitje voor het hele gezin

Het boomkroonpad in Lipno is een uitje voor het hele gezin

In Lipno, op het eerste Boomkroonpad van Tsjechië, daar wandel je boven de boomtoppen. Met het prachtige uitzicht vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren, biedt het 675 meter lange pad een avontuurlijke ervaring. Het Boomkroonpad is het ideale uitstapje voor het hele gezin, want ook aan de mindervalide bezoekers en bezoekers met beperkte mobiliteit is gedacht. Het pad is zeker leuk om met kinderen heen te gaan, want naast het uitzicht is er onder de wandeling ook nog tijd om je kennis over de natuur bij te spijkeren. Het pad beschikt over educatieve borden die je meer laten weten over de natuur, de bescherming en het leven van het bos rondom Lipno.

Ervaar met je kinderen het magische uitzicht op deze enorme uitkijktoren aan het Lipnomeer

Boomkroonpad Lipno TsjechiëFoto: Stezka Korunami Stromu

Er is inmiddels een tweede boomtoppenpad aangelegd in Janske Lazne in de regio Oost Bohemen.Dit bevind zich midden in het Reuzengebergte en is net als het Boomkroonpad in Lipno een absolute aanrader om te bezoeken.

Aan het einde van het wandelpad in Lipno staat de 40 meter hoge uitkijktoren, dit is het uiteindelijke doel. Het uitzicht is magisch. Je ziet de top van de alpen, bijna het hele Lipnomeer en de bijzondere omgeving van het Boheemse woud en de Novoradske berg. Het eerste plateau bereik je op een 37 meter hoogte en deze is gemakkelijk te bereiken voor iedereen. Daarna is het nog ongeveer 300 meter met de loopbrug en een kleine trap voordat je op 40 meter hoogte bent. De toren is uniek stukje architectuur. Met de negen zijden van de toren ziet het er van boven niet alleen mooi uit maar ook vanaf beneden is het een bijzonder item.

Wandelen boven de Boomtoppen van Lipno (ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen)

De houten constructie van het Lipno Boomkroonpad is zorgvuldig opgenomen in de Boomtoppen van het gemengde bos. De gehele lengte van het pad is drempelvrij en aangepast, niet alleen voor kinder- en wandelwagens, maar ook voor mensen in een rolstoel. Daarom is het pad probleemloos toegankelijk voor iedereen. Het avontuurlijke en interessante pad is gemaakt in de vorm van een brug en bestaat uit massief verlijmde lamellen hout en 75 ondersteunende kolommen. De houten leuningen en een transparant zijnet zijn de garantie voor ieders veiligheid.

Het mooiste uitzicht van Lipno op 40 meter hoogte


Het Boomkroonpad eindigt met een 40 meter hoge uitkijktoren, wat het hoogste punt van het pad is. De toren biedt een adembenemend uitzicht over bijna het gehele Lipno gebied, de omgeving van het Boheemse Woud en de Novohradske bergen. De 9-hoekige vorm van de toren biedt een uniek uitzicht, niet alleen dankzij de architectuur, maar ook door de drempelvrije toegang, het type constructie en de methode.


lipno boomkroonpad

De langste glijbaan van Tsjechië. Wie durft er mee?

Daag jezelf  eens uit voor een volstrekt ongebruikelijke maar veilige ervaring, namelijk de 18 ‘adrenalinestations’ over een lengte van 675 meter op het obstakelvrije pad. Het hoogtepunt van deze avontuurattracties is de langste rodelbaan van Tsjechië met een lengte van 52 meter.. Van de stammen tot aan de boomtoppen geniet u van talrijke aspecten van de natuur. Diverse moesformaties, insecten, kleine dieren en vogels kunnen duidelijk waargenomen worden vanuit een uniek perspectief. Boven in de top kun je kiezen om het pad terug te nemen of glij naar beneden, in de grootste glijbaan met Tsjechië, die maar liefst 52 meter is!

Nieuwsgierig naar een sprookjesachtig tafereel? Bezoek het Boomkroonpad in de winter

Het Boomkroonpad is het hele jaar open. Dus ook als je in de buurt op wintersportvakantie bent, kun je een dagje vrij nemen en het Boomkroonpad bezoeken. Vanaf het hoogste punt heb je een magisch uitzicht, vooral als het heeft gesneeuwd, dan zijn de toppen van de bomen wit en is het een sprookjesachtig tafereel.


Boomkroonpad Lipno meer Tsjechië
Foto: Libor Sváček, CzechTourism

Het Boomkroonpad biedt jou een unieke ervaring…

Tijdens de zomervakantie biedt het Boomkroonpad een unieke ervaring. Elke dinsdag is het pad tot 23.00 uur open. Zo kun je romantisch met z’n tweeën de zonsondergang bekijken of met de kinderen de sterren tellen die je bijna kunt aanraken!

Het pad is gedurende deze avond groots verlicht en vanaf 20.00 uur wordt jou wandeling nog unieker, want dan beginnen de concerten en loop je het pad naar boven onder begeleiding van sfeervolle muziek.

Wil je meer informatie over het Lipno Boomkroonpad? Kijk dan op de website van Stezka korunami strom. Zoek je informatie over het boomkroonpad Janske Lazne bekijk dan dit artikel op onze site.

Vakantiewoningen in de regio Lipno bekijken?  Klik hier voor ons aanbod luxe vakantiehuizen

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen