Boomkroonpad Lipno

Bekijk de natuur vanuit een ander perspectief.
Het eerste boomkroonpad in Tsjechië biedt bezoekers een unieke variatie aan avontuur. Het pad is op een subtiele manier in het landschap rond het Lipnomeer verwerkt en maakt het Lipno Active Park compleet. Naast het prachtige uitzicht dat vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren waargenomen kan worden, biedt het 675 meter lange pad vele andere avontuurlijke ervaringen. Al deze attracties en nog veel meer activiteiten maken het pad de ideale bestemming voor actieve bezoekers, gezinnen en senioren die hebben besloten om een leuke en avontuurlijke reis te ondernemen. Het pad is ook geschikt voor mindervalide bezoekers en bezoekers met beperkte mobiliteit. Het Lipno boomkroonpad biedt een gloednieuwe dimensie voor vrijetijdsactiviteiten.

Het pad
De houten constructie van het Lipno boomkroonpad is zorgvuldig opgenomen in de boomtoppen van het gemengde bos. De gehele lengte van het pad is drempelvrij en aangepast, niet alleen voor kinder- en wandelwagens, maar ook voor mensen in een rolstoel. Daarom is het pad probleemloos toegankelijk voor iedereen. Het avontuurlijke en interessante pad is gemaakt in de vorm van een brug en bestaat uit massief verlijmde lamellen hout en 75 ondersteunende kolommen. De houten leuningen en een transparant zijnet zijn de garantie voor ieders veiligheid.

De observatietoren
Het boomkroonpad eindigt met een 40 meter hoge uitkijktoren, wat het hoogste punt van het pad is. De toren biedt een adembenemend uitzicht over bijna het gehele Lipnogebied, de omgeving van het Boheemse Woud en de Novohradske bergen. De 9-hoekige vorm van de toren biedt een uniek uitzicht, niet alleen dankzij de architectuur, maar ook door de drempelvrije toegang, het type constructie en de methode.

Avontuurattracties: rodelen en adrenaline
Daag jezelf  eens uit voor een volstrekt ongebruikelijke maar veilige ervaring, namelijk de 18 ‘adrenalinestations’ over een lengte van 675 meter op het obstakelvrije pad. Het hoogtepunt van deze avontuurattracties is de langste rodelbaan van Tsjechië met een lengte van 52 meter.. Van de stammen tot aan de boomtoppen geniet u van talrijke aspecten van de natuur. Diverse mosformaties, insecten, kleine dieren en vogels kunnen duidelijk waargenomen worden vanuit een uniek perspectief.

Meer informatie over het Lipno boomkroonpad vindt u hier.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen