Dierentuin Dvůr Králové: een echte Afrikaanse safari in Tsjechië

Dierentuin Dvůr Králové: een echte Afrikaanse safari in Tsjechië

Dierentuin en Safaripark Dvůr Králové in Tsjechië. Vind je wilde dieren ook zo fascinerend en droom je van een echte Afrikaanse safari? Je bent niet de enige. Maar voor veel mensen is Afrika toch net iets te ver weg om deze droom waar te maken. Gelukkig is Dvůr Králové nad Labem in Tsjechië veel dichterbij. Hier vind je in een van de mooiste dierentuinen van Tsjechië: ‘Afrika in het hart van Europa’! 

Veel verschillende en zeldzame dieren

De dierentuin van Dvůr Králové heeft de grootste populatie Afrikaanse dieren in Europa. Bezoekers kunnen er de tientallen soorten wilde dieren bewonderen die in deze exotische omgeving van wel 60 hectare leven.

Het fokprogramma van de dierentuin van Dvůr Králové is een groot succes: zo leeft hier de grootste gefokte kudde giraffen in gevangenschap van de hele wereld. Dankzij een langetermijnprogramma voor het fokken van neushoorns kun je hier ook alle drie de soorten Afrikaanse neushoorns bij elkaar zien – zelfs de in Europa vrij unieke noordelijke witte neushoorn, waarvan er nog een paar in leven zijn.

Diversiteit en onbelemmerd zicht

Zoo Dvur Kralove

Zoo Dvur Kralove

Het is niet alleen de diversiteit van de dieren die dierentuin Dvůr Králové uniek maakt, maar ook de manier waarop bezoekers ze kunnen bekijken. De dierentuin heeft een klassiek gedeelte, maar ook een safaripark waar geen barrières tussen de dieren en de mensen zijn. Net als in de natuurparken van Afrika dus!

De safari’s van ZOO Dvůr Králové

Er zijn 6 manieren om in ZOO Dvůr Králové nad Labem op safari te gaan:

 • Te voet met de Mzungu Safari
 • Met de Safaribus
 • Afrika in het kort
 • Overdag met je eigen auto
 • In het donker: op Avondsafari
 • De Katika Miti, een touwparcours hoog in de toppen van de bomen

Paviljoens in Safaripark Dvůr Králové in Tsjechië

Het klassieke gedeelte van het park is verdeeld in diverse paviljoens, waarin honderden dieren te bewonderen zijn.

Het roofdierenpaviljoen

Met hun fysieke perfectie en elegantie hebben roofdieren altijd de aandacht van de mens getrokken. Het is gewoon enorm fascinerend om een cheeta te zien lopen, of een leeuw te zien luieren.

De volière

Een wandeling door de grote volière brengt je naar de woonkamer van de watervogels (de bomen aan de linkerkant), hun keuken (het meer aan de rechterkant) en hun slaapkamer (de oevers van het meer). Sommige van hen kun je ook gewoon tegenkomen in de Tsjechische meertjes en rivieren.

Vogelwereld

Tussen de tropische vegetatie van deze vogelwereld vind je allerlei kleurrijke vogels. Overal hoor je ze met hun vleugels klapperen en hun lied zingen, met op de achtergrond het geklater van de waterval.

Insectenwereld

Tussen al die indrukwekkende roofdieren en kleurrijke vogels worden de ongewervelde dieren en geleedpotigen wel eens vergeten. Toch is het de grootste groep dieren op aarde wat betreft het aantal soorten en exemplaren: 80% van alle bekende dieren is een geleedpotige! Hoog tijd voor een kennismaking dus.

Waterwereld

In dit paviljoen maak je kennis met het leven in het tropisch regenwoud en onder de oppervlakte van meren, rivieren en zeeën. Hier leven allerlei soorten reptielen en openbaart zich de fascinerende wereld van de koraalriffen en tropische rivieren in verschillende bassins.

Afrikaanse savanne

Zoo Dvur Kralove

Tijdens een wandeling door de Afrikaanse savanne ben je in het gezelschap van de grootste dieren op het vasteland. De Afrikaanse savanne is een van de meest ongelooflijke biotopen in de wereld. Met kunstmatige bomen, rotsen en stenen is deze omgeving zo natuurlijk nagebootst.

Het Gorillapaviljoen

De mannelijke gorilla Tadao en een groep van vier chimpansees zijn de populairste dieren in het Gorillapaviljoen, maar je vindt hier ook guereza’s en Campbell Mona-apen.

Bijzondere ervaringen in de Zoo

Behalve een bezoek aan de dierentuin biedt ZOO Dvůr Králové ook nog enkele extra bijzondere ervaringen:

 • Dierenverzorger voor een dag – een dagje werken in de dierentuin om een giraffe, maki of neushoorn te aaien of een tijger, een piranha of krokodil te voeren.
 • Rondleiding door de dierentuin – Wil je echt alles weten over de dieren? Laat je dan rondleiden door een professionele gids.
 • Offroad-safari – een safari met een jeep en je eigen gids, die alles vertelt over het leven in dit ‘Afrika in het hart van Europa’.
 • Avondsafari – Ontdek de magie van de Afrikaanse schemering met de Afrika Express. In de gloed van de ondergaande zon zijn de antilopen, neushoorns, giraffen en zebra’s nog mooier. De leeuwen en de cheeta’s liggen al op de loer in de duisternis van de komende nacht.

 

Praktische informatie over Zoo Dvůr Králové in Tsjechië

 • De dierentuin is 365 dagen per jaar open vanaf 09:00 uur.
 • Niet alleen de dieren hebben een fijn leven in ZOO Dvůr Králové, ook bezoekers worden in de watten gelegd. Je kunt hier zelfs de nacht doorbrengen in viersterrenhotel Safari of de leuke bungalows van het Safari Camp.
 • Voor avontuurlijke kinderen en volwassenen is er het grootste touwklimpark in een Tsjechische dierentuin.

Kinderen komen alles te weten over de dieren dankzij educatieve attracties en programma’s, waarbij sommige diersoorten soms zelfs aangeraakt Tijdens een wandeling door de Afrikaanse savanne ben je in het gezelschap van de grootste dieren op het vasteland. De Afrikaanse savanne is een van de meest ongelooflijke biotopen in de wereld. Met kunstmatige bomen, rotsen en stenen is deze omgeving zo natuurlijk nagebootst.

Huur nu één van de luxe vakantiehuizen in Oost-Bohemen

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen