Fietstrein in Praag is vol voorzieningen
in Praag
1 min. leestijd

Fietstrein in Praag is vol voorzieningen

Vanuit Praag rijdt een speciale fietstrein. De trein is uiteraard ook voor wandelaars ideaal. In de trein zijn allerlei voorzieningen aanwezig, zoals een speciaal treinstel met speelgoed voor kinderen. Ook kunnen kinderen van dichtbij zien hoe de machinist de trein bestuurt. Het treinstel voor fietsen biedt plaats aan twintig fietsen en fietsers kunnen onderweg nog even een bandje opblazen of plakken.

Ouders met kleine kinderen die graag een mooie wandeling willen maken, kunnen de extra ruimte in de fietstrein gebruiken om eenvoudig de kinderwagen mee te nemen. Alle passagiers krijgen in de trein een kaart van de omgeving met mooie routes en mooie plekjes om onderweg even iets te eten of drinken.

fietsen tsjechië

foto: Štěpán Vrzala, Czech tourism

Weekendtrein en fietsbus

De Praagse fietstreinen vertrekken in de weekends om 9.10 en 13.41 uur van station Praha Masarykovo nádraží en stoppen in Praha-Dejvice, Hostivice, Støedokluky, Podlešín en het eindpunt Slaný, waar ze om 11.00 en 15.24 uur aankomen. Voor de terugreis vertrekken de treinen om 11.31 en 17.05 uur uit Slaný, met een aankomst van 13.12 en 18.49 uur op station Praha Masarykovo nádraží in Praag. Praag heeft overigens ook een fietsbus, die rijdt van station Praha – Dobøichovice naar Mníšek pod Brdy of Kytín. Deze bus rijdt tot en met de eerste week in oktober.

Nieuwe brochure over Praag

Praag

direct downloaden

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen