Nederlander weet Tsjechië weer te vinden
1 min. leestijd

Nederlander weet Tsjechië weer te vinden

Tsjechië is als vakantieland altijd al geliefd geweest bij Nederlanders en heeft na een terugval vanwege de crisis een flinke “comeback” gemaakt. Het jaarlijks aantal Nederlandse toeristen ligt weer op het niveau van vóór de crisis, rond de 200.000. Tsjechië beleeft deze “comeback” in tijden van laagconjunctuur volgens het verkeersbureau dankzij de scherpe prijs/kwaliteitsverhouding…..

Meer toeristen uit de Benelux naar Tsjechië

wandelen met kinderen in Tsjechië

Foto: Stepan Vrzala, CzechTourism

In 2015 kwamen er 8,7 miljoen buitenlandse toeristen voor hun vakantie naar Tsjechië. Dat is een stijging van 7,3% vergeleken met 2014. Meer buitenlandse toeristen hebben in 2015 Tsjechië bezocht. De meeste toeristen kwamen uit Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. Ook kwamen er meer toeristen naar Tsjechië uit de Benelux. De meeste toeristen kwamen uit Nederland,  in totaal meer dan 207.000. Dit betekent een groei van 1,6%. Het aantal Belgische toeristen, bijna 102.000, had een groei van 6,6% vergeleken met 2014. Van de toeristen uit de Benelux heeft Luxemburg het hoogste percentage groei, maar liefst 16,8%.

Overnachtingen in Tsjechië

In 2015 verbleven Luxemburgers gemiddeld 3,4 dagen in Tsjechië. De Belgische toerist verbleef iets langer, 3,6 dagen. De Nederlandse toerist zet het record van langste verblijf in Tsjechië, gemiddeld 4,2 dagen.

 

Wat doen Nederlanders in Tsjechië?

Fietsen Boheems paradijs Cesky Raj

Fietsen in het Boheems Paradijs, foto: Stepan Vrzala, CzechTourism

Vakantieland Tsjechië biedt het hele jaar door diversiteit: een actieve outdoorvakantie, cultuur snuiven bij de 12 UNESCO werelderfgoederen, een citytrip, wintersporten of ontspannen bij één van de vele kuuroorden. Praag, het zuidelijk gelegen Bohemen en het noordelijk gelegen Reuzengebergte zijn verreweg het populairst.

Afstand naar Tsjechië

Tsjechië ligt op 8,5 uur rijden van Utrecht en op 9 uur van Brussel. Per vliegtuig is Tsjechië uitstekend bereikbaar. Vanaf Amsterdam zijn er wekelijks 41 vluchten naar Praag, uitgevoerd door Czech Airlines, Easyjet en AirFrance-KLM. Transavia voert vanaf Rotterdam vier vluchten per week uit naar Praag. Wizzair vliegt vanaf Eindhoven vier keer per week naar Praag en twee keer per week op de zuidoostelijk gelegen stad Brno.

Wanneer mogen wij u in Tsjechië verwelkomen?

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen