Gloednieuwe generatie tweedehandswinkels in Praag
in Praag
2 min. leestijd

Gloednieuwe generatie tweedehandswinkels in Praag

Dé trend van nu, vintage kleding! Een nieuwe golf van tweedehands-, vintagewinkels is opgedoken in de Tsjechische hoofdstad Praag

Steeds meer shoppers nemen een kijkje in kringloopwinkels als een afvalvrij alternatief voor het ondersteunen van de commerciële mode-industrie. Nergens meer dan in de Tsjechische hoofdstad, waar een nieuwe generatie vintage winkels eco-bewuste klanten aanspreekt. Je kunt heerlijk rondneuzen in deze winkeltjes en hebt altijd de kans om een uniek item te ontdekken! Kleding een tweede leven geven: het is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

We presenteren je de 5 meest opvallende zaken uit de nieuwste oogst van tweedehands- en vintage winkels. In deze winkels scoor je bijvoorbeeld truien, jassen, denim en nog meer prachtige items voor vriendelijke prijsjes! 

1. Fifty Fifty

Ben je op zoek naar vintage sportmerken? Dan ben je bij Fifty Fifty op het juiste adres. Merken als Nike, Adidas en Armani zijn hier allemaal te vinden. Deze prachtige vintage items komen voornamelijk uit uit Italië met een combinatie van andere Europese landen. Voor merkkleding ben je hier helemaal aan het juiste adres.

Adres: Slezská 884/28, Praha
Openingstijden: ma t/m za 10:30-18:30 & zo 12:00-19:00 uur

Instagram: @fifyfifty_vintageshop (3,9k volgers)


2. Homeless Praguee

Nee, dat is geen typfout, er staat een extra ‘e’. Deze pas geopende winkel in Hradčanská heeft op verschillende niveaus een nogal verwarrende naam (we zijn er vrij zeker van dat het niet geassocieerd wordt met de dakloze bevolking van Praag, dat zou Žižkov Charity Chop Transfer Station zijn, ook een geweldige plek om tweedehands te winkelen). Ondanks de kleine problemen met de naamgeving hebben deze Instagram hebben deze Instagram-favorieten (23,3k volgers) veel vintage denim van grote namen (onder andere Levi's en Guess) en rekken vol prachtige truien en andere vintage items. 

Adres: Muchova 231, Praha
Openingstijden: ma t/m vr 11:00-19:00 uur

Instagram: @homeless_praguee (23,3k volgers)


3. Crashily

Wat begon als een pop-up, werd de afgelopen jaren geopend als een fysieke winkel tegenover de tramhalte Štěpánská. Het is al snel een favoriete kringloopwinkel geworden die bekend staat om zijn funky mix van tweedehands stukken, upcycled mode en accessoires van lokale ontwerpers. Dit najaar lanceert Crashily een eigen merk upcycled kleding, dat uitsluitend is gemaakt van tweedehands artikelen. Het heeft ook een e-shop, kostuumverhuur en grote kortingen op mooie items aan het einde van elke maand.

Adres: Ječná 510, Praha
Openingstijden: ma t/m vr 11:00 – 19:30 uur

Instagram: @crashily (17,2k volgers)


4. Textile Mountain and LUV-1

LUV-1 is een nieuw geopende ruimte in Letná. Een studio en winkel met een focus op lokaal design en duurzaamheid, het is verbonden met het Textile Mountain-project, dat textielafval van Tsjechische fabrieken en ontwerpers recyclet tot prachtige stoffen. In de ruimte worden vaak tweedehands winkel evenementen gehouden, maar ook bijvoorbeeld verkoop van designer monsters met lokale ontwerpers.

Adres: Truhlářská 6, Praha
Openingstijden: di t/m do 13:00 – 19:00 uur

Instagram: @textile_mountain (6,7k volgers)


5. Thrift Store

Prague Thrift Store biedt een van de meest unieke winkelervaringen van de stad, met twee locaties in de Tsjechische hoofdstad: Prague Thrift Store op Dukelských Hrdinů 21 in Holešovice en Prague Thrift Store op Budečská 13 in Vinohrady. Deze vintage winkel is een van de meest populaire in Praag en biedt een grote verscheidene collectie aan. Van schoenen en kleding tot spiegels, decoraties en meubels. 

Op zoek naar een hoogwaardige kwaliteit en een betaalbaar product? Prague Thrift Store belooft betere kwaliteit tegen lagere prijzen, vanaf slechts 1 euro!

Adres: Dukelských Hrdinů 21 en Budečská 13, Praha
Openingstijden: ma t/m vr 10:00 - 19:00 & za t/m zo 10:00 - 16:00 uur


Wist je dat wanneer je oude items hergebruikt, je de wereld helpt te redden? Je kunt niet alleen een eco-held worden, maar je zult ook geweldige aanbiedingen vinden in de mooie vintage winkels in Praag. Of je nu een koopjesjager bent, student, ouder, of gewoon voor het eerst op bezoek bent, er is voor ieder wat wils! 

Ik ben Beatrix Soesbergen-Macek en samen met mijn man hebben we zo’n 6 jaar geleden Tsjechshop.nl opgezet. Een webshop waar u terecht kunt voor de aankoop van heel veel Tsjechische producten. We dragen Tsjechie al jarenlang een heel warm hart toe. Mijn man is een nuchtere Hollander, ik heb een Tsjechische vader die in 1948 na de omwenteling naar Nederland vluchtte en vele jaren later een nieuw leven begon met de vrouw die later mijn moeder zou worden. Met de in Tsjechië achtergebleven zoon en dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader heb ik een fijne band, zij hebben mij een goed beeld gegeven van mijn mooie tweede vaderland en van de mensen die er wonen. En dank zij hen vonden we ook een tweede (t)huis bij hen in de buurt, in Náchod. Inmiddels is Tsjechshop.nl veel meer geworden dan alleen een webshop. We zijn een punt waar al het mooie en goede van Tsjechië bij elkaar te vinden is, in de breedste zin des woords. Zodat zoveel mogelijk mensen kennis ermee maken. Want zeg nou zelf: is Tsjechië niet verrukkelijk mooi?
Reactie plaatsen