Uitzicht over Praag - de tien leukste rooftops van de stad
in Praag
4 min. leestijd

Uitzicht over Praag - de tien leukste rooftops van de stad

Praag heeft een indrukwekkende skyline met prachtige uitzichten. Een hapje en een drankje op één van de rooftops maar daarom ook zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Praag. Geniet tijdens een typisch Tsjechisch gerecht van een fantastisch uitzicht over de stad. Wij nemen je in deze blog mee naar de tien leukste rooftops in Praag! 

1. Terasa U Zlaté Studnê

Op zoek naar een culinaire ervaring met panoramisch uitzicht? Dan ben je bij Terasa U Zlaté Studnê op de juiste plek! Dit hotel en restaurant bevindt zich op een unieke locatie verborgen tussen de smalle straatjes van Malá Strana. Gevestigd in een historisch 16e-eeuws gebouw met uitzicht over de stad en fantastisch eten, is dit een echte aanrader.

Adres: U Zlaté Studnê 166/4 - 118 00 Malá Strana, Tsjechië

Foto: Terasa U Zlaté Studnê - Restaurant Golden Well

2. Strecha Lucerny 

Alsof een bezoek aan het Palác Lucerna zelf nog niet indrukwekkend genoeg id, hebben ze bovenin het paleis een prachtige rooftop met een gezellige tuin en terras. Naast het overweldigende uitzicht wordt Strecha Lucerny voornamelijk gebruikt voor het organiseren van cultuere- en sociale evenementen. Het is daarom zeker ook de moeite waard om voor je bezoek even de evenementen agenda te checken.

Adres: Pasáz Lucerna - 110 00 Nove Mesto, Tsjechië

Foto: Strecha Lucerny

3. Terasa U Prince 

Gelegen midden in het historische stadscentrum met uitzicht over het oude stadsplein en zijn bekende astronomische klok is dit een echte hotspot. Terasa U Prince bevindt zich op de vijfde verdieping van het Hotel U Prince, en is deels overdekt én verwarmd waardoor de rooftop het hele jaar door geopend is!

Adres: Hotel U Prince - Staromestské nám 29 - 110 00  Stare Mesto, Tsjechië

Foto: Terasa U Prince - Hotel U Prince 

4. Glass Bar 

Met zijn spectaculaire locatie op de bovenste verdieping van het dansende huis, is de Glass Bar een bijzondere plek voor een drankje. Met de ontspannen sfeer en uitzicht over het Nationaal Theater, de Praagse Burcht en de Moldau is dit de ideale plek om even tot rust te komen. 

Adres: Jiráskovo Nám 1918/6 - 120 00 Nove Mesto, Tsjechië 

5. CottoCrudo 

Op zoek naar een restaurant voor een bijzondere gelegenheid? Dan ben je bij CottoCrudo aan het juiste adres! Dit moderne restaurant opgenomen in de Michelin-gids serveert tal aan Italiaanse en Mediterrane klassiekers met een moderne twist. Gelegen in het Four Seasons hotel met geweldige uitzichten over de Moldau is dit een unieke eetgelegenheid tijdens een bezoek aan Praag.

Adres: Veleslavínova 1098/2a - 110 00  Stare Mesto, Tsjechië

Foto: Hotel Overview - Four Seasons Hotel Prague

6. Could 9 Sky Bar & Lounge 

Gelegen op maar liefst 40 meter hoogte, heeft de Cloud 9 Sky Bar & Lounge een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad. De bar bevindt zich op het dak van het Hilton Prague waar zowel van binnen als buiten het uitzicht bewonderd kan worden. 

Adres:  Pobřežní 1 - 186 00 Karlín, Tsjechië 

Foto: Cloud 9 Sky Bar & Lounge - Hilton Prague

7. Slunecni terasa T-Anker

Genieten van Tsjechisch bier met uitzicht over de stad? Dat kan in het Slunecní terasa T-Anker! Hier kan je na een dagje Praag tot rust komen en één van de twaalf soorten bier van de tap proeven. Deze bar staat helemaal in het teken van het steunen van microbrouwerijen en daarom kan je hier soorten bier vinden die je in de reguliere restaurants niet vindt. 

Adres: Námestí Republiky 6565/8 Kotva - 110 00 Stare Mesto, Tsjechië

Foto: Slunecní terasa T-Anker - Prague City Tourism 

8. Balcony Bar 

De Balcony Bar is door zijn concept één van de favoriete plekken van vele Tsjechen geworden. Met het brede aanbod aan wijn, cocktails en kleine hapjes is dit een plek waar je uren door kan brengen. De gezellige en levendige Balcony Bar is een echte aanrader om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van een prachtig uitzicht over Praag!

Adres: Jungmannavo Nám 17 - 110 00 Mstek, Tsjechië

9. Coda Restaurant at the Aria Hotel 

Ervaar luxe in het stijlvolle Coda Restaurant. In het restaurant gelegen in het boetiekhotel Aria, kun je genieten van een unieke eetervaring. Naast het panoramische uitzicht over de stad kun je hier met kunst van Picasso én Dalí in het restaurant zelf ook genoeg bewonderen.

Adres: Trziste 368/9 - 118 00 Malá Strana 

Foto: Terras - Coda Restaurant at the Aria Hotel

10. Aureole 

Op zoek naar heerlijke gerechten uit de mediterrane keuken? Dan ben je bij Aureole op het juiste adres! Op maar liefst 109 meter hoogte kun je naast de prachtige vergezichten genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. 

Adres: Hvezdova 1716/2B - 140 00 Nusle, Tsjechië 


Wat is jouw favoriete restaurant in Praag? Laat het ons weten in de reacties....

Ik ben Beatrix Soesbergen-Macek en samen met mijn man hebben we zo’n 6 jaar geleden Tsjechshop.nl opgezet. Een webshop waar u terecht kunt voor de aankoop van heel veel Tsjechische producten. We dragen Tsjechie al jarenlang een heel warm hart toe. Mijn man is een nuchtere Hollander, ik heb een Tsjechische vader die in 1948 na de omwenteling naar Nederland vluchtte en vele jaren later een nieuw leven begon met de vrouw die later mijn moeder zou worden. Met de in Tsjechië achtergebleven zoon en dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader heb ik een fijne band, zij hebben mij een goed beeld gegeven van mijn mooie tweede vaderland en van de mensen die er wonen. En dank zij hen vonden we ook een tweede (t)huis bij hen in de buurt, in Náchod. Inmiddels is Tsjechshop.nl veel meer geworden dan alleen een webshop. We zijn een punt waar al het mooie en goede van Tsjechië bij elkaar te vinden is, in de breedste zin des woords. Zodat zoveel mogelijk mensen kennis ermee maken. Want zeg nou zelf: is Tsjechië niet verrukkelijk mooi?
Reactie plaatsen