Wintersport met kinderen - De beste blauwe skipiste van Tsjechië

Wintersport met kinderen - De beste blauwe skipiste van Tsjechië

Tsjechië staat bekend als een perfecte plek voor een wintersportvakantie met kinderen. Als je met het hele gezin op wintersport naar Tsjechië gaat, wil je natuurlijk zeker zijn van geschikte pistes in de buurt. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van de beste skigebieden met blauwe pistes in Tsjechië - ideaal voor kinderen en beginnende wintersporters!

Skigebied Lipno – Het comfortabele familieskigebied in Zuid-Bohemen

Skigebied Lipno, gelegen in Zuid-Bohemen, beschikt over 13,4 kilometer aan brede skipistes. Maar liefst 72% hiervan zijn blauwe pistes waardoor Lipno een waar wintersportparadijs is voor gezinnen met kinderen. Hier staan Engelssprekende, Duitssprekende, en soms zelfs Nederlandssprekende ski-instructeurs klaar om wintersporters van elke leeftijd te leren skiën of snowboarden. De beginnerspistes zijn voorzien van bewegende tapijten en een kidszone vol leuke speeltoestellen.

Skigebied Lipno heeft 13,4 kilometer aan skipistes waarvan:

 • 72% blauwe skipistes
 • 24% rode skipistes
 • 4% zwarte skipistes

Skilessen in skigebied Lipno - VisitCzecia – Turistiký Spolek Lipenska

Skigebied Benecko – Skigebied voor de hele familie in het Reuzengebergte

Het knusse skigebied van Benecko is centraal gelegen in het Reuzengebergte. Met 5,5 kilometer aan skipistes van verschillende niveaus, waarvan veel blauwe afdalingen, biedt Benecko niet alleen schitterend afdalingen maar ook adembenemende uitzichten. De kleinschaligheid maakt dit skigebied ideaal voor een wintersport in Tsjechië als beginnende wintersporter of voor families met kinderen.

Totale lengte aan skipistes in skigebied Benecko is 5.5 kilometer waarvan:

 • 51% blauwe afdalingen
 • 31% rode afdalingen
 • 18% zwarte afdalingen

Skiresort Klínovec – Het grootste skigebied in het Ertsgebergte

Klínovec, gelegen in het Tsjechische Ertsgebergte, vormt samen met het Duitse Fichtelberg de InterSkiregio Fichtelberg-Klínovec. In totaal bieden de twee skigebieden maar liefst 47 kilometer aan pistes.  Er zijn pistes met diverse moeilijkheidsgraden, variërend van blauw tot zwart. Hierdoor kunnen zowel beginnende als ervaren skiërs een passende afdaling vinden. Het ruime aanbod aan pistes wordt bediend door 1 cabinekabelbaan, 6 stoeltjesliften en 17 sleepliften. De twee skigebieden delen een skipas en zijn gemakkelijk bereikbaar met een gratis skibus. Daarnaast kun je genieten van een spannende sleebaan vanaf de top van de Fichtelberg helemaal naar het dal. Hier kan iedereen op en top genieten van de wintersport in Tsjechië (en Duitsland 😉 )

InterSkiregio Fichtelberg-Klínovec heeft gezamenlijk 46,9 kilometer aan skipistes waarvan:

 • 54% blauwe pistes
 • 36% rode pistes
 • 10% zwarte pistes

Skigebied Klínovec - VisitCzechia - Tomáš Rucký

SkiResort Arrakis – Wintersport voor het hele gezin in Zacler-Prkenny Dul

Gelegen aan de rand van het Reuzengebergte, is Zacler een geliefde wintersportbestemming voor gezinnen. Dit skigebied biedt 5 kilometer aan pistes, waarvan maar liefst 80% blauwe pistes zijn – perfect voor beginners en wintersport met kinderen. Met totaal 3 skiliften en hoogtes variërend van 563 tot 850 meter, is dit de ideale plek om te leren skiën of snowboarden.

SkiResort Arrakis heeft in totaliteit 5 kilometer aan skipistes waarvan:

 • 80% blauwe skipistes
 • 10% rode skipistes
 • 10% zwarte skipistes

SkiArena Jizerky – Het Familieskigebied in het IJzergebergte

SkiArena Jizerky bestaat uit drie skigebieden: Bedřichov, Severák en Tanvaldský Špičák. Gezamenlijk bieden ze 17 kilometer aan skipistes, 20 skiliften en 2 kabelbanen. Het skigebied biedt afdalingen van alle moeilijkheidsgraden, maar is vooral geschikt voor een wintersport in Tsjechië met kinderen en beginnende wintersporters. Met brede skipistes, skischolen en voornamelijk blauwe pistes, zijn deze skigebieden perfect om te leren skiën of snowboarden.

 • Het skigebied Bedřichov beschikt over 4.5 kilometer aan skipistes met 89% zijnde blauwe afdalingen en 11% rode afdalingen.
 • Het kleinste skigebied van de drie is Severák met 4.2 kilometer aan pistes waarvan 73% blauwe skipistes zijn en 27% rode skipistes.
 • Tanvaldský Špičák is het grootste skigebied van de drie met in totaal 8.2 kilometer aan skipistes. Van de pistes is 58% een blauwe afdaling, 26% een rode afdaling en 15% een zwarte afdaling.

Skigebied Dolní Morava – Pistes voor alle niveaus

In de vallei van Dolní Morava ligt het skigebied Dolní Morava, met afdalingen die tot de beste van Tsjechië horen. Met 2 kabelbanen en 3 liften is dit gebied ideaal voor beginners, met 54% van de pistes als blauwe afdalingen. Hier kunnen zowel beginners als gevorderde skiërs genieten van de sneeuw. Ook is in 2023 de langste aaneengesloten skipiste van Tsjechië geopend. Deze strekt zich uit over maar liefst 3,7 kilometer. Een dagje niet skiën of snowboarden? Ook daar is Dolní Morava uiterst geschikt voor! Hier bevinden zich namelijk indrukwekkende top attracties zoals de SkyWalk én de Skybridge 721. Zo kan je tijdens een wintersport in Tsjechië ook genieten van een dagje winterse pret!

In totaal heeft het skigebied van Dolní Morava 10,4 kilometer aan skipistes. Hiervan zijn:

 • 54% blauwe afdalingen
 • 40% rode afdalingen
 • 6% zwarte afdalingen

Skigebied Dolní Morava met de SkyWalk - VisitCzechia - Tomáš Rucký

SkiArena Karlov – Plezier voor jong en oud

SkiArena Karlov bevindt zich in de pittoreske regio Jesenice, en heeft 12 kilometer aan geprepareerde skipistes. Het is tevens het grootste skigebied in de regio voor nacht-skiën en biedt veel attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast biedt het 80 kilometer aan langlaufloipes met verschillende niveaus voor langlaufliefhebbers. Het is de ideale wintersport bestemming in Tsjechië voor gezinnen op zoek naar skiplezier.

 • Met zijn 12 kilometer aan skipistes biedt SkiArena Karlov voornamelijk blauwe skipistes (66%) en een gedeelte aan rode skipistes (34%).

Skigebied Svoboda nad Úpou – Ideaal voor beginnende wintersporters

Het skigebied Svoboda nad Úpou is een minder bekend skigebied, dat deel uitmaakt van het grote skigebied Černá Hora – Pec. Met zijn brede blauwe skipistes is het skigebied ideaal voor beginners en kinderen. Dit is de perfecte plek om je eerste ski-les te nemen! Helemaal handig is de skibus die de skigebieden van Černá Hora – Pec met elkaar verbinden. De ervaren wintersporters kunnen zich uitleven op de andere skipistes van het skigebied Černá Hora – Pec, terwijl de kinderen en beginners in Svoboda nad Úpou leren skiën. Kortom, zo geniet iedereen van een heerlijke wintersport in Tsjechië!

Skigebied Rokytnice nad Jizerou – Wintersport voor het hele gezin

Het skigebied Horní Domky in Rokytnice nad Jizerou,in het Reuzengebergte, biedt 2 kabelbanen en 14,5 kilometer aan pistes. Het skigebied kent afdalingen van alle moeilijkheidsgraden, maar voornamelijk veel blauwe pistes. Dit is een hele goede bestemming voor gezinnen die willen genieten van uitstekende blauwe skipsites en faciliteiten.

Het skigebied Rokytnice nad Jizerou heeft in totaal 21,3 kilometer aan skipistes, waarvan:

 • 66% blauwe afdalingen
 • 28% rode afdalingen
 • 6% zwarte afdalingen

Skigebied Rokytnice nad Jizerou - VisitCzechia - Tomáš Rucký

Skigebied Kouty nad Desnou – De langste skipiste van Moravië

Het skigebied Kouty nad Desnou heeft niet alleen de langste skipiste van Moravië, maar ook de allereerste zespersoons-kabelbaan van Tsjechië. Met 11,5 kilometer aan brede skipistes van verschillende niveaus is dit moderne skigebied geschikt voor zowel ervaren als beginnende wintersporters. Daarnaast heeft het skigebied een nieuw blauwe piste geopend van maar liefst 3 kilometer lang. Deze skipiste is ideaal voor beginnende wintersporters en wintersport met kinderen.

De 11.5 kilometer aan skipistes in het skigebied Kouty nad Desnou bieden verschillende niveaus waaronder:

 • 48% blauwe pistes
 • 46% rode pistes
 • 6% zwarte pistes

Geniet jij deze winter ook van een prachtige wintersport in Tsjechië? Of je nu met kinderen op pad gaat of zelf net begint met skiën, deze skigebieden zijn perfect om te leren skiën of snowboarden. Kies je favoriete skigebied en bereid je voor op een uniek ervaring op de blauwe pistes van Tsjechië – veel plezier op de piste!

Ik ben Beatrix Soesbergen-Macek en samen met mijn man hebben we zo’n 6 jaar geleden Tsjechshop.nl opgezet. Een webshop waar u terecht kunt voor de aankoop van heel veel Tsjechische producten. We dragen Tsjechie al jarenlang een heel warm hart toe. Mijn man is een nuchtere Hollander, ik heb een Tsjechische vader die in 1948 na de omwenteling naar Nederland vluchtte en vele jaren later een nieuw leven begon met de vrouw die later mijn moeder zou worden. Met de in Tsjechië achtergebleven zoon en dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader heb ik een fijne band, zij hebben mij een goed beeld gegeven van mijn mooie tweede vaderland en van de mensen die er wonen. En dank zij hen vonden we ook een tweede (t)huis bij hen in de buurt, in Náchod. Inmiddels is Tsjechshop.nl veel meer geworden dan alleen een webshop. We zijn een punt waar al het mooie en goede van Tsjechië bij elkaar te vinden is, in de breedste zin des woords. Zodat zoveel mogelijk mensen kennis ermee maken. Want zeg nou zelf: is Tsjechië niet verrukkelijk mooi?
Reactie plaatsen