Sky Bridge 721 - dé langste hangbrug ter wereld in Moravië

Sky Bridge 721 - dé langste hangbrug ter wereld in Moravië

Klaar voor een onvergetelijke ervaring? Dan is een bezoek aan de langste voetgangershangbrug ter wereld zeker een aanrader! Adrenaline, natuur en geschiedenis komen samen tijdens een wandeling op grote hoogte. We vertellen je graag meer over deze unieke bezienswaardigheid, die niet mag missen tijdens een vakantie in Moravië!

Over de Sky Bridge 721

De langste hangbrug ter wereld bevindt zich sinds 2022 in het bergresort Dolní Morava, gelegen in de regio Moravië. De hangbrug genaamd Sky Bridge 721 is vernoemd naar de totale lengte van de brug. Op een hoogte van 95 meter geeft de hangbrug een spectaculair uitzicht over de Mlýnické-vallei. Het beginpunt van de Sky Bridge 721 bevindt zich op een hoogte van 1125 meter en brengt je naar het 10 kilometer hoger gelegen eindpunt op de Chlum-heuvel.

Na een spectaculaire wandeling over de hangbrug krijg je aan de overkant van de Mlýnické-vallei de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en natuur van de regio. Deze twee kilometer lange educatieve ´´ The Bridge of Time´´  route neemt je weer mee naar het beginpunt van de hangbrug. De wandeling neemt je langs 10 interactieve panelen mee naar de periode tussen 1938 en 2021. De 10 panelen informeren bezoekers over tal aan onderwerpen van geschiedenis tot milieubescherming verteld door het oogpunt van een lokale familie. Het duurt ongeveer een uur voordat je langs de interactieve route weer op het beginpunt van de Sky Bridge 721 bent. 

Vijf Spectaculaire feitjes  

De Sky Bridge 721 is natuurlijk al spectaculair opzich, maar toch hebben we enkele interessante feitjes over de hangbrug op een rij gezet.

  1. De Sky Bridge 721 is de langste hangbrug voor voetgangers en is in totaal 721 meter lang. 
  2. Het hoogste punt van de Sky Bridge 721 hangt op 95 meter hoogte van de Mlýnické-vallei.
  3. De hangbrug is in totaal 1,2 meter breed
  4. De hangbrug wordt door 6 hoofdsteun kabels die elk een gewicht van 360 ton dragen.
  5. Het heeft in totaal twee jaar geduurd om de Sky Bridge 721 te bouwen.

Hoe kom ik bij de Sky Bridge 721? 

De Sky Bridge 721 bevindt zich in het bergresort Dolní Morava. De ingang van de Sky Bridge 721 is te vinden achter de Slaměnka berghut, bij het eindpunt van de Sněžník-stoeltjeslift. Om bij de ingang van de hangbrug te komen zijn er twee mogelijkheden. De makkelijkste optie is om de Sněžník-stoeltjeslift helemaal tot het eindpunt te nemen, vanaf daar bent u zo bij de het begin van de hangbrug. De tweede optie is om al wandelend of fietsend naar het beginpunt van de hangbrug te gaan. Deze route begint in het dal bij het Wellness Hotel Vista en loopt langs de skipistes omhoog naar het startpunt van de hangbrug. De route is ongeveer 4 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 368 meter. Meer informatie over deze wandel- en fietsroute kun je vinden via deze link

Sky Bridge 721, Foto: dolnimorava.cz

Goed om te weten voor uw bezoek aan de Sky Bridge 721 

Houd bij het plannen van een bezoek aan de Sky Bridge 721 rekening met een tijdsbestek van ongeveer 2 uren van het parkeren van de auto tot de aankomst bij het startpunt van de hangbrug. Een tip, bestel de tickets voor de hangbrug, samen met een kaartje voor de Sněžník-stoeltjeslift gemakkelijk vooraf online. 

De Sky Bridge 721 is toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden, echter zijn kinderwagens niet toegestaan op de hangbrug.  Daarnaast is het ook niet toegestaan om huisdieren zoals honden mee te nemen op de hangbrug.  

De wandeling over de hangbrug is eenrichtingsverkeer, waardoor je na het verlaten van de hangbrug gedurende 2 kilometer over een interactieve route loopt om weer terug bij het beginpunt van de hangbrug te komen.  


Meer activiteiten in Dolní Morava  

Naast de bekende Sky Bridge 721 heeft bergresort Dolní Morava tal aan verschillende attracties voor jong en oud.

  • The Sky Walk  

The Sky Walk is een imposant bouwwerk dat met een hoogte van 1.116 meter boven de boomtoppen uittorent. Eenmaal boven kun je genieten van een bijzonder uitzicht over de Suchý vrch bergkam en het Reuzengebergte. Neem voor de unieke ervaring op de weg naar beneden de 100 meter lange kronkelende glijbaan. Wil je meer weten over de Sky Walk? Lees dan ook ons blogbericht over de vier boomkroonpaden van Tsjechië. 

  • Mammoth Alpine Coaster 

Tijd voor actie? Ga dan voor een ritje in de langste rodelbaan van Tsjechië, de Mammoth Alpine Coaster. Gedurende de afwisselende afdaling van drie kilometer met tal aan bochten haal je met gemak een snelheid van maximaal 50 kilometer per uur. Vergeet tijdens de rit ook niet om je heen te kijken en te genieten van het uitzicht.  

  • Adrenaline Park

Voor de echte avonturiers is er een adrenaline park vol spannende activiteiten op grote hoogte. Ga klimmen en klauteren op één van de parcours tussen de boomtoppen óf ervaar het gevoel van een vrije val in de power fun. Ga alleen of samen voor een ritje op de 13 meter hoge schommel en geniet van het ultieme gevoel van vrijheid. 

  • Children´s Fun Parks

Naast de attracties vol adrenaline heeft Dolní Morava ook verschillende activiteiten speciaal voor kinderen. Van de grootste nagebootste mammoet ter wereld tot klimmen en klauteren in de bomen het kan allemaal! Koel in de zomermaanden af in het waterpark vol interactieve elementen óf ga voor een ritje in een opblaasbare band over de zomerrodelbaan. 


Sky Bridge 721, Foto: dolnimorava.cz

Meer weten over de Sky Bridge 721 en bergresort Dolní Morava? Neem dan via deze link een kijkje op de website van het bergresort Dolní Morava. 

Staat een bezoek aan de Sky Bridge 721 ook op jouw bucketlist óf ben je er al geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder....


Over de schrijver
Opgegroeid in de Beskyden in het Tsjechische Moravië, kan je mij nog altijd regelmatig in Tsjechië tegenkomen. Van familiebezoeken tot vakanties, tijdens de prachtige uitstapjes in deze regio ontdek ik nog elke keer hoe mooi Tsjechië is! Dat wil ik graag delen, met mooie foto’s en waardevolle informatie en zo het schitterende Moravië aan iedereen te laten zien.
Reactie plaatsen