Outdoor zomeractiviteiten met kinderen in het Reuzengebergte van Tsjechië

Outdoor zomeractiviteiten met kinderen in het Reuzengebergte van Tsjechië

Het Reuzengebergte in Tsjechië is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuurlijke outdoor activiteiten. Dit berggebied biedt prachtige uitzichten en tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen, raften en nog veel meer. Het Reuzengebergte heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, musea en historische steden die het bezoeken waard zijn.

Maar wat als je met kinderen reist? Gelukkig zijn er in het Reuzengebergte veel activiteiten die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen. Van aquazorbing, of -rolling voor de jongsten onder ons, tot indrukwekkende kabelbanen en ziplines voor de wat oudere kinderen.

In dit blogbericht delen we onze topaanbevelingen voor outdoor zomeractiviteiten die geschikt zijn voor jonge gezinnen in het Reuzengebergte. We hopen dat deze suggesties je zullen inspireren om een fantastische vakantie-ervaring te hebben met je kids in deze prachtige regio van Tsjechië.


Betrouwbare partners van CeskySight

Wij werken al jaren samen met twee bedrijven die prachtige outdoor activiteiten aanbieden en  in het Reuzengebergte vertegenwoordigd zijn. Door de jaren heen hebben wij een vertrouwensband met twee bedrijven opgebouwd, waardoor wij ze met een gerust hart aan jullie aanbevelen. Het ene bedrijf is gefocust op Janské Lázne en Pec pod Snezkou, de ander op Špindlerův Mlýn.

Beide bedrijven kennen wij goed. We hebben al jarenlang contact met de eigenaren en ontvangen vaak positieve feedback van de gasten die we naar K + K of Yellow-Point doorverwijzen. Ze bieden kwalitatieve materialen en goede service, dus neem gerust een kijkje!

K+K in Janské Lázne

Het eerste bedrijf dat ik graag wil benoemen is K+K, gevestigd in Janské Lázne. Dit is een van de oudste en meest gerenommeerde skischolen in het oostelijke deel van het Krkonoše-gebergte. Ze hebben kantoren en shops in zowel Janské Lázne als Pec pod Snezkou. In de winter kun je hier lessen volgen met betrekking tot de wintersport, terwijl er in de zomer lessen zijn met betrekking tot de zomerse buitensport.


Yellow-Point in Špindlerův Mlýn

Een ander bedrijf dat we graag aanbevelen is Yellow-Point, gelegen in Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte. Yellow-Point biedt een breed scala aan actieve zomeractiviteiten, zoals bungee trampolines, ziplines en quad bikes. Daarnaast hebben ze ook fantastische winteractiviteiten, waaronder huskysledetochten, snowtubing, winter quads en nog veel meer.


Familievriendelijke zomeractiviteiten in het Reuzengebergte

Yellow-Point en K+K bieden beiden de volgende activiteiten aan die geschikt zijn voor het hele gezin:

 • Mountainbikes huren;
 • Off-road scooters huren;
 • Boogschieten;
 • Rivier raften;
 • Paintball.

Yellow-Point biedt daarnaast ook aan:

 • Quad bikes;
 • Een Bungee trampoline;
 • Zip Lines.
 • Aquazorbing;
 • Aquarollers;
 • Het aquapark.

Ik zal hieronder wat dieper ingaan op een aantal van de activiteiten.

Offroad Scooters (steps)

Een off-road e-scooter is een krachtige step die een grote motor en batterij gebruikt. Dankzij zijn kracht en hoogwaardig materiaal kan hij op elk terrein en elke weersomstandigheid rijden. Bovendien gaat hij langer mee dan een gemiddelde e-scooter.

Maar schrik niet van de naam: een offroad scooter is niet te vergelijken met een echte scooter. Deze type step heeft dikke banden met diepe groeven en een robuust frame om ruw terrein aan te kunnen. Offroad e-scooters hebben meestal een langere batterijduur dan de reguliere e-scooters en kunnen langere afstanden afleggen.

Deze e-scooters zijn bedoeld voor avonturiers die willen genieten van de natuurlijke omgeving. Offroad e-scooters kunnen gebruikt worden op modderige paden, zanderige stranden, heuvelachtige gebieden en andere ruwe terreinen die voor gewone e-scooters niet geschikt zijn. Er zijn allerlei kindvriendelijke versies van deze moderne step en ook de jongsten kunnen gemakkelijk worden meegenomen tijdens een offroad scootertocht.

De offroad e-scooters van K+K en Yellow-Point kunnen tot 8 uur mee, ofwel 85 kilometer. Ze werken enkel en alleen op elektriciteit en zijn hiermee een milieuvriendelijke manier om de natuur te verkennen en offroad-avonturen te beleven.

Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig om de elektrische scooters te gebruiken. Er zijn e-scooters met specifieke kinderstoeltjes, waardoor ouders ook de jongsten mee kunnen nemen.

Aquazorbing

Aquazorbing of aquarolling is een zeer vermakelijke en ongebruikelijke ervaring. Loop over het wateroppervlak, probeer een salto, bochten en trucs die je op het droge niet zou durven doen.

Na een veiligheidstraining word je opgesloten in een opblaasbare bal van transparant PVC, die vervolgens wordt opgeblazen. Daarna wordt je losgelaten op het wateroppervlak.

Ervaren instructeurs houden de hele tijd toezicht op de veiligheid. De bal is water- en luchtdicht, je hebt voldoende lucht binnen voor een periode die vele malen langer is dan de duur van deze activiteit.

Aquazorbing duurt, net zoals de aquarollers, 6 minuten en wordt exclusief door Yellow-Point aangeboden. Wil je langer aquazorben, of aquarollen? Dan betaal je gewoonweg dubbel. Simple as that!

AquazorbingAquazorbing Yellow-Point Foto: Yellow-point.cz

Zip Line (kabelbaan) in Špindlerův Mlýn

Dit is een rit van 120 meter langs een kabel die op 25 meter hoogte langs de stuwdam van Labská hangt. Adrenaline, snelheid, hoogte en een uniek uitzicht op het brandpunt van Špindlerův Mlýn en de rivier de Elbe. Ben jij dapper genoeg om een van de meest adrenaline-aangedreven attracties op Yellow Point te proberen?

Het tokkelbaanstation bevindt zich bij de parkeerplaats aan de rand van de enige toegangsweg naar het centrum van Špindlerův Mlýn, vlak bij de stuwdam van Labská.

De tokkelbaan duurt tussen de 8 – 12 minuten.

Maak er een daguitstap van! De kabelbanen in het Reuzengebergte brengen je langs fantastische uitzichten en eindigen bij leuke restaurantjes en cafés, waardoor iedereen de hele middag zoet is. De kabelbaan in Janske Lazne, vlak naast de shop van K+K, is ook op loopafstand van de ingang van het Boomkroonpad van Janske Lazne. Dit is een pad dat je tot boven de boomtoppen van het Krkonose Nationaal Park brengt. Hier geniet je van een spectaculair uitzicht, dat ervaringen creëert bij jong en oud. Een echte must see!

Is je interesse gewekt? Kijk dan deze leuke video van Yellow-Point

Het klimpark bij Dvur Kralove

Beleef een unieke klimervaring en bekijk de dieren vanuit vogelperspectief in het klimpark dat deel uitmaakt van de dierentuin. Het park biedt tientallen variabele obstakels, waaronder een tokkelbaan, Tarzan's sprong en Birmese bruggen, die garant staan voor een adrenalinekick en spannende avonturen.

In het grote klimpark, dat het via ferrata-systeem gebruikt om klimmers te beveiligen, vind je 28 obstakels met verschillende moeilijkheidsgraden. Het park heeft onder andere 4 tokkelbanen, 2 Birmese bruggen en 3 verticale ladders op een hoogte van 1 tot 10 meter. Afhankelijk van je conditie, duurt het 0,5 tot 1,5 uur om het hele park te voltooien. Let wel op: deze route is alleen geschikt voor personen groter dan 130 cm. Kinderen onder de 15 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene gaan.


Het Aquapark van Špindlerův Mlýn.

Er staan whirlpools, sauna's en stoomsauna's tot je beschikking, terwijl de kinderen zich heerlijk uitleven van alle waterattracties en glijbanen. Het park kent:

 • Drie glijbanen (Waaronder een opblaasbare ringglijbaan)
 • Een kleine en een grote whirlpool
 • Een Wild River
 • Massagebanken
 • Aquabikes
 • Sauna’s (stoom/ zout/ infrarood en een Finse sauna)

Kortom, het Reuzengebergte biedt een breed scala aan outdoor-activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Of het nu gaat om aquarolling, aquazorbing, off-road scooters of indrukwekkende ziplines; er is voor jong en oud wat te beleven. Ga er met het hele gezin op uit, of kijk toe hoe de kinderen genieten van hun vakantie in Tsjechië.

En heb je meer vragen over de bedrijven, de activiteiten, of vakantiehuizen in de buurt van Špindlerův Mlýn  of Janské Lázne? Stuur ons een mail, of laat het ons weten in de comments. We helpen je graag, zodat jij met jouw kinderen kunt genieten van het Reuzengebergte in Tsjechië.

Over de schrijver
Ik heb de prachtigste baan ter wereld. Als Copywriter en Content Marketeer kan ik bij CeskySight mijn liefde voor het creëren van teksten en verhalen kwijt, terwijl ik nauw verbonden blijf met de klant zelf. Ik houd van het ontdekken van andere culturen en ben als moeder van twee (half) Griekse dochters, nooit uitgeleerd. Er valt zo veel te ontdekken en te zien dat de eindeloze bron als perfecte inspiratie dient voor mijn schrijverswerk!
Reactie plaatsen