Fietsen in Tsjechië met de fietsbus

Fietsen in Tsjechië met de fietsbus brengt je op de mooiste plekjes in Tsjechië. Tot en met september rijdt in het Reuzengebergte in Tsjechië nog de fietsbus, die prachtige fiets- en wandel tochten zonder heuvelopwaarts ploeteren mogelijk maakt. De bus vervoert jou en eventueel je fiets omhoog. Als je wilt, kunt je ook nog de stoeltjeslift nemen en daarna heerlijk naar beneden fietsen of wandelen door het berglandschap.  

Deze ontspannen combinatie van comfortabel vervoerd worden en lekker actief zijn is ook erg geschikt voor fietsclubs en andere sportverenigingen die hun zomertrainingen na het seizoen willen afbouwen. Ook de tarieven in het voor- en naseizoen zijn erg geschikt om er met een groep op uit te gaan in Tsjechië.

Fietsen Tsjechië Elbe

Fietsen in Tsjechië, foto: Petr Polák, Czech Tourism

De fietsbus in het Reuzengebergte rijdt in september op donderdag, zaterdag en zondag. Alle Cyklobussen kunnen minimaal 15 fietsen vervoeren. Ze rijden op de volgende routes:
1. Harrachov – Pomezní Boudy (rode lijn)
2. Jilemnice – Horní Míseèky (paarse lijn)
3. Vrchlabí – Špindlerùv Mlýn (groene lijn)
4. Úpice – Trutnov – Pomezní Boudy (oranje lijn)
5. Žaclér – Trutnov (donkerblauwe lijn)
6. Hradec Králové – Vrchlabí (lichtblauwe lijn)

De tussenliggende haltes en vertrektijden zijn hier te vinden.

Ook in andere regio’s in Tsjechië rijden fietsbussen en -treinen die fietsers en wandelaars op weg helpen naar de mooiste routes. We zetten er een paar voor u op een rij:
• Hradec Králové – Náchod – Adršpach – Trutnov – Pec pod Snìžkou – Pomezní Boudy
• Brdský cyklobus Plzen – Príbram
• Cyklobus Ceský Les
• Cyklobus Ceskomoravským pomezím
• Cyklobus Litomerice – Ceské støedohoøí
• Cyklovlak Velo Pálava 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen