Skoda museum in Tsjechië

In 1895 werd het merk ŠKODA opgericht door Václav Laurin en Václav Klement. Daarmee is het één van de eerste automobiel fabrikanten ter wereld. In het officiële ŠKODA museum maak je kennis met de complete historie van dit bekende automerk uit Tsjechië op de oorspronkelijk locatie waar de auto’s gemaakt werden tot 1928. Naast de locatie van het Skoda museum in Mlade Boleslav, in Noord-Oost Tsjechië staat een splinternieuwe fabriek waar de nieuwe ŠKODA modellen worden geproduceerd.

Skoda museum

Skoda museum, foto: CzechTourism

Veelzijdig en verrassende Skoda exposities

Het merk ŠKODA is tot op de dag van vandaag in ontwikkeling, dat is ook van toepassing op het museum. Je kijkt hier de ogen uit met de verschillende exposities, evenementen en zelfs concerten. Daarnaast wordt het aanbod aan voertuigen in het museum regelmatig aangevuld en vernieuwd. Het museum bestaat momenteel uit drie onderdelen; “100 jaar van Škoda”, “Galerie van Motoren” en “Slavia” met voertuigen die nog niet in de oude staat zijn teruggebracht. En er is een leuk programma voor kinderen.

Bijzondere bezienswaardigheden in het ŠKODA museum

Als je een bezoek brengt aan het museum zul je onder andere deze exposities en evenementen tegenkomen.
En er is een leuk programma voor kinderen.

ŠKODA en Volkswagen: 25 jaar samen

In 1991 fuseerde autofabrikant Volkswagen met ŠKODA. In deze tentoonstelling kom je alles te weten over het tot stand komen van deze samenwerking en de gevolgen voor beide merken. Daarbij is er speciale aandacht voor de toekomstvisie van ŠKODA en de band van dit automerk met het land Tsjechië.

Aerodynamica

De aerodynamische kwaliteiten van ŠKODA staan al decennia lang hoog op de lijst van prioriteiten. Je krijgt hier een uitgebreid kijkje in de keuken en ziet hoe de ŠKODA VisionC werd ontwikkeld. Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw besteed ŠKODA veel aandacht aan aerodynamica, nu kun je met eigen ogen zien hoe deze ontwikkelingen verlopen.

David Černý: Czech Bethlehem

De bekende Tsjechische artiest David Černý maakte voor de EXPO 2000 in Duitsland twaalf objecten die de historie en cultuur van Tsjechië in levendige details laat zien. In 2016 kun je al deze objecten in één expositie bekijken. Het automerk is onlosmakelijk verbonden met dit land, en deze expositie geeft dat prachtig weer.

Skoda museum

Skoda museum, foto: CzechTourism

ŠKODA museum in Tsjechië, hier leer alles over ŠKODA

Als je in het ŠKODA museum in Tsjechië bent kun je op eigen gelegenheid het complex gaan verkennen, je kunt ook deelnemen aan de rondleiding. Deze worden naast Tsjechisch ook in andere talen aangeboden waaronder Engels, Duits, Russisch, Frans, Italiaans en ook in het Nederlands. Afhankelijk van de presentatie kan het aanbod aan talen verschillen, Engelse en Duitse teksten en aanduidingen zijn overal te vinden.

Aanwezige faciliteiten in het Skoda museum in Mlade Boleslav

Er is een ruime parkeergelegenheid, u kunt jassen en tassen afgeven bij de garderobe. In het restaurant worden diverse dranken en snacks geserveerd. Er is een drempelvrije toegang en er zijn toiletfaciliteiten. Daarnaast is er een souvenirwinkel en voor de kinderen is er een leuke kinderspeelplaats. Het museum is elke dag geopend van 9.00 tot 17.00. De prijzen variëren op basis van een kaartje met of zonder rondleiding. Skoda museum

Het beroemde automerk ŠKODA behoort tot de pioniers in de auto industrie. In dit aantrekkelijke museum zal elke liefhebber van auto’s zich kunnen vermaken met de vele automodellen, presentaties, exposities en films over de rijke historie van ŠKODA.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Joep
Door

Joep

op 30 Aug 2018

Nice! Deze komt op de bucketlist.

Reactie plaatsen