Paardrijden tijdens een vakantie in Tsjechië

Paardrijden tijdens een vakantie in Tsjechië

Lidmilův mlýn: Tsjechische watermolen in een ruiterparadijs

De heuvelachtige Tsjechische regio Pardubice staat erom bekend dat het een prachtig gebied is om te gaan paardrijden. De bossen, akkers en grasvelden, die worden afgewisseld door meren, beekjes en rivieren, lenen zich daar uitstekend voor. In dit paardrijparadijs staat Lidmilův mlýn, een oude watermolen waar Edo Verel en Sietske Boorsma gasten een comfortabel verblijf en mooie paardrij-arrangementen bieden.

Lange geschiedenis

De eerste steen van watermolen Lidmilův mlýn (spreek uit Liedmieloev mlien) werd al in de 16e eeuw gelegd. Na eeuwenlang in bedrijf te zijn geweest, werd de watermolen onder het communistische bewind ingrijpend gerenoveerd tot een luxe privéhotel voor partijbonzen en hun families. Na de val van het communisme stond de molen bijna 10 jaar leeg, maar Edo en Sietske hebben er weer een prachtige accommodatie van gemaakt.

Hotel en voorzieningen

Het hotel in de watermolen bevat niet alleen een- en tweepersoonskamers, maar ook speciale familieaccommodaties. In de gezellige eet- en zitkamer wordt elke dag een ontbijt geserveerd en een paar keer per week ook een diner. Voor de andere avonden zijn in de directe omgeving leuke restaurants te vinden en voor wie liever zelf kookt, is er een volledig ingerichte gezamenlijke keuken.
Klik hier voor de beschikbaarheid

Zomer- en winterbestemming

In de zomer is het rondom Lidmilův mlýn heerlijk fietsen en wandelen, want het terrein grenst aan een van de grootste beschermde natuurgebieden van Tsjechië. Daarnaast zijn in de omgeving interessante kastelen en steden te vinden. Ook zijn er volop gelegenheden om te zwemmen: in de beek achter de molen, het zwembad in de achtertuin, bij een van de recreatieplassen in de buurt of in het zwembad van Policka, de dichtstbijzijnde stad op 4 kilometer van de oude watermolen. In de winter is Lidmilův mlýn een goed alternatief voor de bekende wintersportresorts: in de buurt liggen meerdere kleine skigebieden en de langlaufroutes lopen direct langs het terrein van de molen.

Paardrijden

Winters paardrijden doen ze ook bij Lidmilův mlýn: er wordt aan skijören (galopskiën) gedaan, een uit Scandinavië overgewaaide sport waarbij je op ski’s door een paard wordt voortgetrokken.

Maar ook voor ‘gewoon’ paardrijden zijn er volop mogelijkheden: van paardrijlessen voor beginners, waarbij ook de verzorging van de paarden aan bod komt, tot een ruitervakantie met meerdere dagtochten of een meerdaagse trektocht voor echt gevorderde ruiters. De paardrijvakanties zijn ideaal voor mensen die terugverlangen naar de ponykampen uit hun jeugd. Ook gezinnen en andere gezelschappen waarbij niet iedereen wil paardrijden komen graag op Lidmilův mlýn, want de familiekamers zijn scherp geprijsd en degenen die niet of minder willen paardrijden, vermaken zich net zo goed in de mooie omgeving.

Klik hier voor de beschikbaarheid

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen