Pilsner Urquell | The Original Beer Experience.
in Praag
1 min. leestijd

Pilsner Urquell | The Original Beer Experience.

In het centrum van Praag is op zaterdag 22 april het interactieve Pilsner Urquell biercentrum geopend onder de naam Pilsner Urquell: The Original Beer Experience. Bezoekers ervaren het verhaal van het meest populaire en beroemde Tsjechische bier op een vernieuwde audiovisuele manier. 

Het verhaal van Pilsner pils uit Pilsen (Plzen) is naar de hoofdstad Praag gebracht. Pilsner Urquell: The Original Beer Experience leidt bezoekers door de geschiedenis van Pilsner Urquell Bier, het paradepaardje van de grootste bierproducent van Tsjechië. De nieuwste bezienswaardigheid van Tsjechië is geïnspireerd op de succesvolle attracties Guinness Storehouse in Dublin en de Heineken Experience in Amsterdam.

Pilsner Urquell |The Original Beer Experience, Foto: VisitCzechia

The Original Beer Experience is gevestigd in een historisch pand nabij het Wenceslasplein in het centrum van Praag. In de tentoonstelling komt het beroemde Pilsner-bier op geheel eigen wijze tot leven. Bezoekers ontdekken hoe het allereerste gouden pilsener ooit werd gebrouwen, hoe het vandaag de dag wordt gemaakt, hoe pils op de Tsjechische manier kan worden getapt, en nog veel meer.

De expositie strekt zich uit over drie verdiepingen met een totale oppervlakte van meer dan 3.000 vierkante meter. Op de eerste verdieping is er een boeiende educatieve tentoonstelling over de geschiedenis van Pilsner-bier. Bezoekers kunnen de brouwprocessen van Pilsner Urquell verkennen door een innovatieve audiovisuele expositie. Naast ‘The Original Tour’ kunnen bezoekers de tapschool ‘Tapster Academy’ bezoeken. Hier leren ze de kunst van perfect getapt pilsener op drie traditionele manieren; hladinka, snyt en mlíko. Het centrum omvat ook een multifunctionele bierhal, een 360°-spelzone, een premium proefbar, een restaurant en een winkel. De toegangsprijs v In het centrum van Praag is op zaterdag 22 april het interactieve Pilsner Urquell biercentrum geopend onder de naam Pilsner Urquell: The Original Beer Experience. Bezoekers ervaren het verhaal van het meest populaire en beroemde Tsjechische bier op een vernieuwde audiovisuele manier. 

 

Over de schrijver
CzechTourism Benelux is de officiële toeristische organisatie van Tsjechië gevestigd in Amsterdam. Het Tsjechische Verkeersbureau biedt toeristische informatie aan en zet Tsjechië als vakantieland op de kaart in de Benelux door middel van offline en online marketing- en PR-activiteiten.
Reactie plaatsen