Cesky Krumlov, de legendes

De UNESCO-stad Cesky Krumlov is gehuld in legendes. Deze zijn verbonden aan de huizen en kerken evenals het kasteel.

In de 15de eeuw woonde de dame Perchta von Rosenberg, genaamd de Witte Dame, in het kasteel van Cesky Krumlov. Het gerucht gaat dat haar geest nog steeds door de Rosenberg burchten en kastelen rondwaart en dat deze verschijnt op momenten wanneer belangrijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Volgens een andere legende is er een schat verborgen op het eiland in de tuin van het kasteel die bewaakt wordt door feeën en dwergen. In het gebouw op Námestí Svornosti waarin nu het toeristisch informatiecentrum zit, verschijnt de  geest van de herbergier van tijd tot tijd.

De Krumlov Mysterie Tour biedt de mogelijkheid om meer over de legendes van Cesky Krumlov te leren door middel van een magische rondleiding door de stad. Voor meer informatie over de stad Cesky Krumlov klikt u hier.

Openingstijden en entreeprijzen:
Er gelden diverse openingtijden en entreeprijzen voor het kasteel van Cesky Krumlov afhankelijk van het type rondleiding. Meer informatie over de openingstijden, entreeprijzen en rondleidingen vindt u hier.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen