Alternatieven voor skiën en snowboarden
2 min. leestijd

Alternatieven voor skiën en snowboarden

Het Reuzengebergte, op zijn Tsjechisch ‘Krkonose’, is het hoogste gebergte van Tsjechië. Hier liggen ook de bekendste skigebieden van Tsjechië en deze zijn relatief goedkoop in vergelijking met landen als Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. De bergen in Tsjechië zijn niet zo hoog als in de Alpen, maar wie dit niet verwacht kan hier een fantastische wintersportvakantie beleven. Met de onderstaande activiteiten kun je naast het skiën of snowboarden een geweldige tijd beleven!


Paragliding vanaf het Reuzengebergte

Probeer de tandem paragliding – een vlucht met een zweefvliegtuig waarbij je de natuur schoonheden van het Reuzengebergte en Janske Lazne vanuit vogelperspectief kunt bewonderen. Een vakbekwame tandempiloot start met jou vanaf de top van de Cerna Hora. Een tandemvlucht kost nog geen 70 euro!

 

Sleetocht

Ben je niet zo’n waaghals dan kun je ook mee met de slee trip. Je neemt de gondola naar de top van de Cerna Hora en vervolgens klim je naar de uitkijktoren die een prachtig uitzicht geeft over de hele regio. Vervolgens ga je met de slee naar beneden voor een trip van 8 kilometer, waarbij er tussen de middag even wordt gestopt voor de lunch. Voor minder dan 30 euro kun je al een hele dag mee. In de prijs zijn inbegrepen: vervoer met de kabelbaan, gids, verhuur van slee en lunch.

Nachtafdaling op de slee

Wil je overdag lekker uitrusten, dan kun je ‘s avonds nog prima meedoen met de nachtafdaling per slee. Een opwindende nachtafdaling vanaf de Cerna Hora op de sleebaan! Koplampen, slee, vervoer met de kabelbaan en een instructeur zijn in de prijs inbegrepen en de kosten bedragen rond de 10 euro. Glühwein is bij de finish uiteraard aanwezig.

Racen met een sneeuwscooter of quad

Hou je van snelheid en lekker door de sneeuw scheuren? Dan is een ritje op een sneeuwscooter of quad iets voor jou. Met de sneeuwscooter rijd je met een chauffeur mee naar de gemarkeerde en toegestane paden. Je zult eerst op een klein parcours gaan oefenen om je voor te bereiden op een heuse tocht. Voor een half uur op de sneeuwscooter betaal je ongeveer 52 euro.

Met de quad kun je wat langer onderweg blijven namelijk 2,5 uur, waarbij je heen en terug naar de grens rijdt. Onderweg krijg je de gelegenheid om te lunchen in een van de vele hotels en restaurants. De prijzen voor het quad rijden inclusief de gids en de huur van de quad en de helm, bedragen ongeveer 75 euro.


sneeuw, wintersport Tsjechië

foto: Jan Strakoš, Czech Tourism

Sleehondentocht

Een onvergetelijke ervaring en je hoeft niet helemaal naar de Poolcirkel af te reizen! In de bergen rond Spindleruv Mlyn en Herlíkovice leer je om een eigen span sledehonden onder controle te krijgen. Natuurlijk kun je altijd meerijden als passagier en kun je van de natuur om je heen genieten. De sledehondentochten zijn altijd onder begeleiding van een deskundige husky musher. Voor nog geen 100 euro kun je een heel uur actief zijn.

Voor meer informatie over deze activiteiten tijdens je wintersport kun je contact opnemen met CeskySight Of stel je vraag in de reacties onder dit bericht…

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Marco Lijflander
Door

Marco Lijflander

op 31 Dec 2021

Beste, Kunt U aangegeven waar deze sledehondentochten in Tsjechië te boeken zijn?

Reactie plaatsen