Lednice-Valtice | Unesco monument

Lednice-Valtice | Unesco monument

Het gebied Valtice (1996) is één van de grootste kunstmatige landschapsprojecten in Europa en werd gecreëerd op het landgoed van de familie van Liechtenstein. Het uitgestrekte barokke complex dat de Liechtensteins in de 13e eeuw hebben laten bouwen, zijn door beroemde architecten zoals C. Tencalla, D. Martinelli, J.B. Fischer von Erlach en J. Ospel ontworpen. De laatste bouwkundige veranderingen hebben in de vorige eeuw plaatsgevonden. Het kasteelareaal strekt zich uit op een oppervlakte van 250 km zuidoostelijk van Brno, tussen de stadjes Lednice en Valtice.

[caption id="attachment_7525" align="aligncenter" width="1024"]Lednice valtice unesco tsjechie Lednice Valtice, foto: Ladislav Renner, CzechTourism[/caption]

Het park van Lednice gaat in een vrij landschap over en wordt ook wel 'De Tuin van Europa' of simpelweg 'Het Paradijs' genoemd. Het bestaat uit verschillende kasteelgebouwen, tuinhuisjes en decoratieve beelden van verschillende stijlen. Het aanzien van het areaal wordt compleet gemaakt door een aantal vijvers en bossen. Het kasteel in Valtice wordt omsloten door een beeldschone natuurpark met meerdere romantische gebouwen, zeldzame boomsoorten en kassen met tropische gewassen.

Reactie plaatsen