Ervaar Kerstmis in Praag, Brno en Cesky Krumlov
in Praag
3 min. leestijd

Ervaar Kerstmis in Praag, Brno en Cesky Krumlov

Bijna iedereen wil de sfeer van de kerstmarkt ervaren op het oude stadsplein van Praag. Kerstmis in Praag omvat verlichte kraampjes vol lekkers en het luisteren naar muziek. De kerstboom wordt op 30 november aangezet en je kunt genieten van typische kerstgerechten en dranken. Op het oude stadsplein zijn vele kramen met leuke kerstitems, workshops en demonstraties van oude ambachten. De hele maand december zijn er diverse concerten op het plein. Behalve op het oude stadsplein, vind je nog kerstmarkten op het Wenceslasplein of het Namesti Miru.

Brno in kerstsferen

Kerstmis-karper-tsjechie

Foto: Julie Vrabelova, Czech Tourism

Een andere stad beroemd om zijn kerstsfeer is Brno. De kerstmarkten hier worden gehouden op diverse locaties, maar de grootste markt is die op Namesti Svobody. De kerstboom wordt ook hier traditioneel op 30 november verlicht. Tot de kerstdagen kun je de sfeer proeven  en genieten van de geur van geroosterde kastanjes, punch of traditionele taarten. Diverse bands zorgen voor de achtergrondmuziek en kinderen kunnen ponyrijden of schrijven hun wensen aan baby Jezus.

Olomouc heeft een gratis ijsbaan

Elk jaar zijn er meer en meer populair traditionele markten in Olomouc op het Boven-plein. De kerstboom wordt hier iets eerder verlicht dan in andere steden, namelijk al op 24 november. Vanaf dat moment is er elke dag tot kerstavond concerten. Olomouc heeft de enige markt in Tsjechië waar je kunt proeven van de oorspronkelijke kwaliteit van Neurenberg wijn en punch. Ben je de markt even zat, kom dan schaatsen op de ijsbaan tot het einde van februari.

Cesky Krumlov versierd met de live-kerststal

De stad Cesky Krumlov is magisch op elk moment van het jaar, maar met Kerstmis valt zijn charme nog meer op. Het Svornost plein wordt tijdens deze periode een ontmoetingsplaats voor vrienden en toeristen. Van eind november tot en met Drie Koningen wordt het plein gedomineerd door een verlichte kerstboom waaronder kerstliederen worden gezongen en St. Nicholas loopt er rond om de brieven voor baby Jezus te verzamelen. De sfeer wordt nog levendiger door een live-kerststal en het advent weekend vol met kerstmarkten.

Hoor klaroenblazers en pipers in Ceske Budejovice

Kerstmarkt kerst

Kerstmarkt, foto: Julie Vrábelová, Czech Tourism

Dit Zuid-Boheemse stad heeft een van de grootste pleinen in het land. Uiteraard vind je ook hier de traditionele kerstmarkten. Vanaf eind november tot eerste kerstdag zal op het Premysl Otakar II plein in Ceske Budejovice de  traditionele ambachten en gebruiken te zien zijn. Je kunt hier eten proeven, luisteren naar kerstliederen of de kerstinkopen doen. Al deze mooie Advent activiteiten worden verrijkt door te luisteren naar klaroenblazers en pipers of door te kijken naar de folklore groepen. Zodra je genoeg hebt van de markt is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen door de Budejovice Budvar brouwerij, bekend van het Budweiser bier.

Nieuwe brochure over Praag

Praag

direct downloaden

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie van der Veen. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen