Kerstmarkten in Tsjechië, proef de sfeer

Kerstmarkten in Tsjechië, proef de sfeer

Door de kerstmarkten in Tsjechië wordt de kerstperiode gehuld in een feestelijke gloed. Sfeervolle kerstmarkten met kerstkoren, peperkoek en glühwein trekken veel bezoekers. Geniet jij dit jaar in Tsjechië van de gezellige kerstsfeer? Breng dan zeker een bezoekje aan één van onderstaande sfeervolle kerstmarkten.

Oude Stadsplein (Staroměstské Náměstí, Praag)

Deze kerstmarkt op het Oude Stadsplein mag je niet missen. Dit is elk jaar weer de grootste en drukst bezochte kerstmarkt van Praag met een grote kerstboom vol lichtjes, veel muziek, een kinderboerderij en natuurlijk van die schattige houten huisjes.

Wenceslasplein (Vaclavské Náměstí, Praag)

Deze kerstmarkt is kleiner dan die op het Oude Stadsplein, maar wel heel sfeervol. Echt een kerstmarkt om met vrienden of familie te bezoeken! Je kunt er heerlijk eten en drinken en vindt er de mooiste kerstcadeaus.

Kerstmarkt kerst

Foto: Julie Vrábelová, Czech Tourism

Plein van de Republiek (Náměstí Republiky, Praag)

Deze kerstmarkt staat dicht bij het centrum, maar er komen meer inwoners van Praag dan toeristen. Dit is dé plek om kerstversieringen en kerstcadeaus te kopen. Als je op de kerstmarkt niet slaagt, loop je zo het nabijgelegen winkelcentrum in.

Plein van de Vrede (Náměstí Míru, Praag)

Dit is traditioneel de eerste kerstmarkt van het seizoen. Ook dit is een knusse markt waar vooral de lokale bevolking komt om grog en glühwein te drinken en handgemaakte producten te kopen, zoals houten speelgoed, handgemaakte zeep en lotions, sieraden en kerstversiering van aardewerk.

Cesky Krumlov

Deze kerstmarkt vind je op het prachtige Svornost plein en telt ruim twintig kraampje. De kraampjes verkopen heerlijke winterse producten en lekkernijen en natuurlijk vind je er ook sfeervolle kraampjes met glühwein en chocolademelk.

Naar welke kerstmarkt je ook gaat, zorg voor een gezonde trek, want er zijn allerlei onweerstaanbare lekkernijen verkrijgbaar!

Kerstmis-karper-tsjechie

Foto: Julie Vrabelova, Czech Tourism

Nog wat extra tips van onze locals:

  • Alle kerstmarkten zijn vrij toegankelijk.
  • Het ontsteken van de kerstverlichting op het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) trekt jaarlijks tienduizenden mensen.
  • Ook zakkenrollers komen graag op kerstmarkten.
  • Een feestelijk drankje helpt om warm te blijven. De warme honinglikeur en heerlijk gekruide bisschopswijn smaken altijd naar meer.
  • In de late avond is het een stuk minder druk op het Oude Stadsplein, maar de kerstverlichting brandt dan even goed!
Over de schrijver
Mijn naam is Jellie van der Veen. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen