Hradec Kralove, de stad van Oost Bohemen

Hradec Králové heeft de charme van een Europese stad, met grote, brede straten rond een historisch plein. Het enige wat ontbreekt, is de drukte van alle toeristen. En dat maakt dit stadje juist zo interessant;want ondanks de rust, heeft dit stadje een prachtige sfeer. Hradec Králové is een stad in Tsjechië op zo’n 120 kilometer afstand van de hoofdstad Praag. Je zou op het eerste gezicht misschien denken dat het een beetje te stil is, maar toch liggen er culturele, architecturale en andere waardevolle schatten verborgen in deze stad:

 • Maak een stadswandeling door de stad
 • Fiets over de prachtige routes langs het water
 • Gezellig shoppen op het grote plein met mooie winkels
 • Bezoek enkele van de vele terrassen en uitstekende restaurants
 • Breng een bezoekje aan de grote kathedraal
 • Laat je verrassen door de vele musea
Hradec Králové Museum of East Bohemia

Hradec Králové, Museum of East Bohemia. Foto: Ladislav Renner, CzechTourism

Groot Aquarium

Het grote aquarium bevat 130 duizend liter water en is daarmee het grootste wateraquarium in de Tsjechische Republiek. Hier kun je de vele tropische vissen en planten uit Zuid- en Midden-Amerika bekijken. Het Grote Aquarium is het gehele jaar door geopend, zes tot zeven dagen per week.

Dierentuin Dvůr Králové

Ga met de kinderen naar de dierentuin Dvůr Králové en geniet van de mysteriën van Afrika, zonder zelf die verre reis te hoeven maken. Hier vind je exotische dieren, groot en klein, waar dagelijks goed voor wordt gezorgd.

Aquapark Waterwereld

Dit waterpark is een grote attractie voor zowel toeristen als de inwoners van Kudowa Zdrój. Het zwembad bevindt zich in het centrum van het gezondheidscentrum en bestaat uit een bad van 25 meter lang, een recreatiebad, een bad voor kinderen, een glijbaan en bowlingbaan. Aquapark Waterwereld is ook geschikt voor mensen met een handicap.

Tongo Binnenspeelhal

Deze speelhal van 2900 vierkante meter barst van de attracties voor een onvergetelijke ervaring voor zowel de kinderen als de volwassenen. Elke attractie representeert een eiland of zeewereld, dus binnen 1 dag reis je door oceaan.

Doordat in het jaar 2000 de Universiteit Hradec Králové is opgericht, is Hradec Králové ook erg interessant voor studenten. Naast dat Hradec Králové een hele goede plek is om te studeren en te wonen, worden er vele activiteiten als culturele festivals georganiseerd.

Tip: ga jij studeren in Hradec Králové? Laat een familielid of vriend jou brengen met een grote auto – dan is de reis gelijk een leuk vakantie-uitstapje!

Hradec Králové wandeltocht slag om kralove

Hradec Králové, foto: Ladislav Renner, CzechTourism

Als je behoefte hebt aan een trip met de benenwagen, dan heb je geluk: Hradec Králové heeft voldoende plekken te bieden waar je heerlijk kunt wandelen. Een tip om de stad goed te verkennen met een wandeltocht: Vanaf de kerk kun je via het plein naar Žižka’s Park gaan. Vanaf daar kun je weer naar Šimek’s Park. Keer je hier links, dan ga je richting Jírasek’s Park, een mooie plek om even uit te rusten!

De leukste vakantiehuizen rond Hradec Králové

Er zijn voldoende evenementen om bij te wonen tijdens je verblijf in Hradec Králové in Oost-Bohemen. Deze vinden plaats zowel in de stad zelf als erbuiten, niet ver ervandaan. Hieronder een selectie van evenementen tijdens de zomermaanden van 2016:

 • Pardubice – Hradec Králové Folklore Festival
 • Czech Choir Festival
 • Internationaal Theaterfestival
 • Open luchtruim voor gehandicapten
 • Festival Of Social Services “Laat ons kennis met elkaar maken”
 • The 150e herdenking van de Slag bij Hradec Králové
 • Hip Hop Kemp

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie van der Veen. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen