Vakantie Tsjechië, Wie is de Mol afl.4 naar Zlin en Brno en Velka Amerika

Vakantie Tsjechië, Wie is de Mol afl.4 naar Zlin en Brno en Velka Amerika

Een vakantie Tsjechië met Wie is de Mol, aflevering 4

Wie is de Mol aflevering 4 gaat verder waar de vorige aflevering is geëindigd: in Zlín. Om precies te zijn in de Bat’a Wolkenkrabber, waar de kandidaten een haast slapstickachtige opdracht moeten uitvoeren. Het decor hiervoor is een interessant stukje techniek waarmee Bat’a een primeur had. Ook zien we nog meer van de bruisende studentenstad Brno en laten we tot slot de streek Zuid-Moravië achter ons om samen met de kandidaten door te reizen naar Midden-Bohemen.

Al deze interessante plekken zet ik graag weer in het zonnetje in dit blog over de vierde aflevering van Wie is de Mol. Ga je mee op deze kleine vakantie in Tsjechië?

Lol in de lift

Veel mensen kennen hem uit filmpjes of misschien nog van vroeger. Maar heb jij er ooit in gestaan? Ik heb het natuurlijk over de paternoster lift die deze aflevering van Wie is de Mol werd gebruikt voor de eerste opdracht.

Tomáš Bat’a was kennelijk dol op bijzondere liften. Zo zagen we de vorige aflevering al dat hij zijn eigen kantoor in een lift had gevestigd en nu speelde de paternoster lift een hoofdrol. Het bijzondere hieraan is dat dit type lift in de Bat’a Wolkenkrabber de eerste in zijn soort was. En zeg nou zelf: wie zou er niet eens een ritje in een paternoster lift willen meemaken? Het lijkt mij een unieke ervaring.

Van stadspracht naar natuurschoon

Na de industriële pracht van het Bat’a-complex gaan de Wie is de Mol-kandidaten weer terug naar de gezellige stad Brno. Dat voelt meteen aan als vakantie in Tsjechië. Een gezellige markt, mooie pleinen, leuke terrasjes en natuurlijk het schitterende stadspark waar de deelnemers hun eigen foto-expositie mogen organiseren.

 

Ik kan mij goed voorstellen dat de kandidaten het jammer vinden dat ze Brno alweer achter zich moeten laten, maar gelukkig wordt dat ruimschoots goedgemaakt door hun volgende bestemming: Midden-Bohemen. En dan worden ze ook nog linea recta naar een wel heel bijzondere plek gebracht. Want wist je dat Tsjechië zijn eigen ‘Grand Canyon’ heeft?

 

De ‘Grand Canyon’van Tsjechië: Velka Amerika

Velka Amerika is een steengroeve die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk is. Het is daarom extra leuk dat we hier met Wie is de Mol toch een kijkje kunnen nemen! En wat ziet het er betoverend mooi uit. In dat heldere water zouden we allemaal wel een duik willen nemen. Je kunt op de filmbeelden in ieder geval wel goed zien waarom Velka Amerika de bijnaam ‘de Grand Canyon van Tsjechië’ heeft gekregen.

 

Tip: wil je meer mooie plaatjes zien van dit bijzondere stukje Tsjechië? Dat kan op deze website die helemaal vol staat met foto’s van Velka Amerika.

Plan jij al je vakantie naar Tsjechië?

Daarmee kwam alweer een einde aan de vierde aflevering van Wie is de Mol. Wat heerlijk dat we op deze manier van dit mooie land kunnen genieten. We kunnen er nog niet echt makkelijk naartoe, maar zo voelt het toch een beetje als een vakantie in Tsjechië. En het inspireert mij in ieder geval weer om volop nieuwe reisplannen te maken… Jou ook?

Wil je aflevering 4 opnieuw bekijken, klik dan hier

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen