Wie is de Mol 2021 in Tsjechië - afl. 1 in Moravie, Zuidoost Tsjechië

Wie is de Mol 2021 in Tsjechië - afl. 1 in Moravie, Zuidoost Tsjechië

Nieuw seizoen WIDM in Tsjechië

Dankzij de oplettendheid van een paar reizigers vermoedden we al een tijdje dat het nieuwe seizoen van Wie is de Mol in Tsjechië was opgenomen. Mensen waren tijdens hun vakantie in dit mooie land op WIDM-bordjes gestuit, dus dat kon eigenlijk maar één ding betekenen… En jawel, afgelopen zaterdag werd het vermoeden bevestigd: WIDM speelt zich dit seizoen in Tsjechië af!

Goed nieuws natuurlijk, want een programma als Wie is de Mol brengt een land enorm mooi in beeld. En als er één land onwijs fotogeniek is én wel wat meer in de spotlights mag komen te staan, is het wel Tsjechië. Dit belooft dan ook een fantastisch seizoen te worden.

 

Zoeken naar de mol in Moravië

Fantastisch is in ieder geval een juiste omschrijving van de eerste aflevering van WIDM in Tsjechië. De deelnemers reizen af naar Moravië in zuidoost Tsjechië. Dit gebied is voor veel Nederlanders vrijwel onbekend, maar meer dan de moeite waard. Moravië is een echte wijnstreek. Hier kun je prachtig fietsen over glooiende heuvels, door uitgestrekte bossen en uiteraard langs talloze wijngaarden. Natuurlijk mag een wijnproeverij niet ontbreken!

Eén van de vele monumenten van Moravië is Jaroslavice Zámek. Dit is het renaissancekasteel waarin de tien kandidaten op zoek gaan naar geld. Het programma duidt dit ten onrechte aan als een klooster, want zámek betekent kasteel in het Tsjechisch. Feit blijft wel dat Jaroslavice Zámek betere tijden heeft gekend. Het kasteel is de laatste decennia nauwelijks onderhouden. Ik hoop nu natuurlijk dat WIDM in Tsjechië de renovatie een nieuwe boost geeft.

 

WIDM in Tsjechië? Na zdraví!

Als uitvalsbasis voor de eerste aflevering heeft de crew van Wie is de Mol voor de plaats Mikulov gekozen. Een keuze die ik helemaal snap, want Mikulov is een prachtig, middeleeuws stadje. Het ligt aan de rand van de heuvels van Pavlov, heeft een eigen kasteel en is omringd door talloze wijngaarden. Maar waar Mikulov misschien nog wel het meest om bekend staat, is het immens grote wijnvat met een inhoud van maar liefst 101.000 liter. Zouden we die nog terugzien in een volgende aflevering?

 

Het was in ieder geval maar goed dat de kandidaten dit wijnvat niet soldaat hebben gemaakt voordat ze aan hun lasergame-opdracht begonnen. En ook het ‘moltainbiken’ van de volgende dag langs de Unesco-monumenten Lednice en Valtice zou een stuk zwaarder zijn geweest… Toch hoop ik dat de deelnemers van WIDM in Tsjechië wel een glaasje van de befaamde witte wijn van Zuid-Moravië hebben kunnen proeven. Dat hoort er toch echt wel bij in deze wijnstreek, zelfs als je meedoet aan Wie is de Mol.

Wie is de Mol in Tsjechië - WIDM Tsjechië

 

Uitzending gemist of aflevering van Wie is de Mol 1 nog een keer kijken? Dat kan:

Bekijk aflevering 1 van Wie is de Mol in Tsjechië

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen