WIDM in Tsjechië, afl. 2, in Moravie in Zuidoost Tsjechië

WIDM in Tsjechië, afl. 2, in Moravie in Zuidoost Tsjechië

 Aflevering 2 van WIDM in Tsjechië

Het was weer genieten, deze tweede aflevering van Wie is de Mol. Niet alleen vanwege de vernuftige opdrachten die de kandidaten moesten uitvoeren, maar zeker ook weer door het mooie Tsjechië. Ik ben zo blij dat WIDM dit seizoen in Tsjechië is opgenomen! Daarom neem ik je ook deze keer weer mee naar al het moois dat in de tweede aflevering van Wie is de Mol voorbij is gekomen.

Chateau Valtice

WIDM-intriges in het kasteel

Mooi is in ieder geval kasteel Valtice. Dit barok kasteel staat (uiteraard) op de Unesco werelderfgoedlijst en vormt het decor van de eerste opdracht van deze aflevering van WIDM. We zien de kandidaten in twee groepen door het kasteel en de kasteeltuinen lopen, terwijl een gids ze over alle bijzondere details vertelt. Het is maar goed dat ik niet meedoe, want de hele WIDM-opdracht zou langs mij heen zijn gegaan… 

Chateau Valtice, Kolonade

Kasteel Valtice is enorm interessant om te bezoeken. Het is eeuwenlang in het bezit geweest van het vorstenhuis van Liechtenstein. Maar liefst dertien prinsen hebben hier gewoond en het kasteel steeds iets verder uitgebreid. Vandaag de dag vormt kasteel Valtice de thuisbasis van Tsjechisch meest vermaarde wijnwedstrijd en kun je er de wijntentoonstelling bezoeken.

klooster Loucky, in Moravie in Tsjechie

Kloosterwijnen en megatrucks

Na het spel in Kasteel Valtice stappen de kandidaten in de bus en rijden ze naar het leegstaande klooster Loucky. Natuurlijk zijn ze onderweg druk bezig met het spel: wie deed wat, wat werd er gezegd en wie is er verdacht? Belangrijk natuurlijk, als je op zoek bent naar de mol. Maar ik hoop dat ze onderweg ook naar buiten hebben gekeken om te genieten van het prachtige wijnlandschap waar ze doorheen reden.

Klooster Loucky, de ondergrondse kelder

Niet alleen aan het landschap kun je trouwens zien dat de wijnbouw een belangrijke rol speelt in dit deel van Tsjechië. Het Loucky klooster waarin de kandidaten de geblinddoekte ballerina’s proberen te ontwijken is niet meer in gebruik als religieus centrum, maar heeft zich ontpopt als trekpleister voor wijnliefhebbers. In het bezoekerscentrum met kuiperij, wijnmuseum en wijnwinkel kun je alles te weten komen over de wijn uit deze streek en natuurlijk een glaasje proeven. Bovendien hoeven je kinderen zich in de speeltuin met speeltoestellen van wijnvaten niet te vervelen.

Tot slot zien we hoe de deelnemers aan WIDM de derde opdracht uitvoeren in Hoprivinice, het testcentrum van de Tatra fabriek waar de wereldberoemde Tatra-trucks worden gemaakt. Misschien niet het mooiste stukje van Tsjechië, maar wel interessant én erg bijzonder dat deze fabriek al sinds 1850 bestaat.

Wil je aflevering 2 van “Wie is de Mol” nogmaals bekijken, klik dan hier.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen