Praagse bruggen

Praag

Tsjechië is pracht.. en Praag! Het is de hoofdstad van het land dat velen al eeuwenlang naar Midden-Europa heeft getrokken. Praag is de stad van de honderd torens, de Gouden Stad, de Parel van de Moldau en de stad die uw vakantie in Tsjechië compleet zal maken. Kafka en vele andere kunstenaars en levensgenieters werden er al betoverd en u kunt de volgende zijn!

Praag bestaat uit de Oude en de Nieuwe stad welke is doorgesneden door de rivier de Moldau (Vltlava) en weer samenkomt door de vele brugverbindingen. De Karelsbrug is hier de bekendste van. Ook op deze brug is het altijd gezellig vanwege de vele kunstenaars die druk aan het werk zijn. In het water eromheen kunt u heerlijk ronddobberen op de waterfietsen die dichtbij verhuurd worden.

Wanneer u aan de westzijde van de Karelsbrug de heuvel beklimt kunt u de gehele stad overzien en begrijpt u waar de vele bijnamen van de stad vandaan komen. Hier ligt ook de beroemde Praagse burcht. En hoewel hier dagelijks een wisseling van de wacht plaatsvindt, lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De beroemde wachters sieren in hun puntige huisjes nog steeds de ingang van het complex. De St. Vitus Kathedraal is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van het land. Opgetrokken in de gotische stijl markeert de kerk fier de skyline van Praag. Ook in de kerk zult u betoverd worden door de groteskheid van dit architectonische hoogstandje.Vlakbij de burcht vindt u de Zlatá Ulicka, beter bekend als het Gouden Straatje. Hier woonden in vroeger tijden kunstenaars, goudsmeden en de Tsjechische nationale held Franz Kafka. Alle huisjes zijn piepklein en geschilderd in de meest bonte kleuren. Het Gouden Straatje wordt ook wel het alchemistenstraatje genoemd, omdat het verhaal gaat dat men hier vroeger goud probeerde te maken.

Wanneer u de Karelsbrug oversteekt, komt u in Josefov terecht, een heel bijzonder deel van de stad. Hier vindt u de voormalige Joodse wijk waar de herinneringen aan de Joodse bevolking en de tragische geschiedenis levend gehouden worden. Het bekendst is de oude Joodse begraafplaats uit de vijftiende eeuw waar vanwege ruimtegebrek de graven op elkaar gestapeld werden. Op een oppervlakte van ongeveer 1 hectare staan maar liefst 12.000 grafstenen. Niet minder indrukwekkend is de Pinkas Synagoge waar op de muren de namen van 80.000 omgekomen Joden uit de Tweede Wereldoorlog geschilderd staan.

Grote menigten toeristen drommen zich dagelijks samen bij nog een grote attractie in de stad Praag: het Astronomisch Uurwerk. Dit bijzondere uurwerk is bevestigd aan het Ouderaadshuis in de Oude Stad van Praag en geeft maar liefst vijf tijden gelijktijdig weer.Ieder bezoek aan Praag is een beleving en iedere beschrijving van de stad is slechts een te korte samenvatting. Een bezoek aan Praag betekent ook meevoelen met het rijke culturele leven. Diverse theaters en de opera tonen de meest prachtige voorstellingen. Modern of klassiek, Praag heeft voor ieder wat wils. Ook qua gastronomie toont de stad u de hoogtepunten van het rijke Tsjechische leven. Er kan heerlijk gedronken en gegeten worden in een van de vele restaurantjes of barretjes. Na afloop biedt Praag u het bruisende kosmopolitische nachtleven dat u van een ware hoofdstad kunt verwachten!

Foto's: Czechtourism
Reactie plaatsen