Kutna Hora | Unesco monument

Kutna Hora | Unesco monument

Kutná Hora (1995) is slechts een uur autorijden van Praag verwijderd. Dankzij rijke zilverertsvondsten in de Middeleeuwen werd het na Praag de belangrijkste stad van het Tsjechische koninkrijk. Tegenwoordig wordt er geen zilver meer gewonnen en slechts het goed bewaarde historische centrum met de laat gotische Sint-Barbarakerk getuigt van het toenmalig belang van deze koninklijke stad.

[caption id="attachment_7519" align="aligncenter" width="1024"]Kathedraal Kutna Hora unesco tsjechie Kathedraal Kutna Hora, foto: Libor Sváček, CzechTourism[/caption]

De kerk is gewijd aan Sint-Barbara, de beschermvrouwe van de mijnwerkers en het interieur ervan is versierd met een aantal indrukwekkende fresco´s uit de mijnbouwthematiek. ‘Vlašský dvùr’ (‘Het Italiaanse hof’), de voormalige munterij en in de 15e eeuw de tijdelijke verblijfplaats van de Tsjechische koningen, mag door de bezoeker zeker niet vergeten worden. De Maria-Hemelvaartkerk in de wijk Sedlec staat ook op de lijst van de UNESCO. Dit monument van Kutná Hora is in het begin van de 18e eeuw op creatieve wijze herbouwd door Jan Blasius Santini.

 

Reactie plaatsen