De leukste muziekfestivals in Tsjechië die je niet mag missen!

De leukste muziekfestivals in Tsjechië die je niet mag missen!

Tsjechië staat bekend om zijn zomerfestivals van verschillende genres. Geniet van goede muziek, de zon en proef natuurlijk een lekker Tsjechisch biertje. Gezellige vrienden, een goede sfeer, wereldwijde en lokale bands, maar ook een geweldige keuken… Dit zijn enkele redenen waarom je een muziekfestival in Tsjechië zeker niet mag overslaan! We hebben de meest populaire voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

United Islands of Prague

 Het United Islands Festival in Praag is een viering van wereldmuziek waar talloze getalenteerde muzikanten van verschillende genres van over de hele wereld zullen optreden. De belangrijkste stromen zijn rock, pop, indie, elektronica, wereld, folk & jazz, met daarnaast nieuwe muziektrends en experimenten. Het festival biedt frisse en nieuwe namen uit de Europese wereldclubscene en vindt ieder jaar begin juli plaats. Er zullen ook interessante creatieve activiteiten zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Het festival is gratis toegankelijk. Het programma omvat niet alleen openluchtgedeelten op de pleinen en straten, maar gaat ook 's avonds door in geselecteerde clubs.

 Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.unitedislands.cz/en/

Instagram: @united_islands


Rock For People

Rock for People is een van de grootste Tsjechische rockmuziekfestivals. Het driedaagse festival vindt plaats op een voormalig militair vliegveld in Hradec Králové in Oost-Bohemen in het midden van de maand juni. Het festival biedt Tsjechische en internationale acts van verschillende genres, met name alternatieve rock, poprock, punkrock en EDM, en heeft ook verschillende eco-workshops en recreatieve activiteiten georganiseerd. Het festivalterrein en de bezoekerscamping beslaan een oppervlakte van 50 hectare. De diverse concerten vinden plaats op 2 grote buitenpodia, in een tent voor 8.000 personen en op twee hangarpodia. Daarnaast kun je dansen op verschillende DJ-podia of gebruik maken van de chill-out zones, die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://rockforpeople.cz/en/

Instagram: @rockforpeople


Metronome Festival Prague

Metronome Festival Prague is een tweedaags muziekfestival die eind juni plaatsvindt in de hoofdstad van Tsjechië. Het richt zich op alle leeftijdsgroepen en genregebieden. Het festival heeft zich bewezen als de meest toonaangevende multi-genre muziekfestival en presenteert ieder jaar weer indrukwekkende line-ups. Talenten en legendarische iconen zullen je verrassen en spectaculaire dagen laten beleven. Verwacht een publiek van maar liefst 20.000 enthousiaste festivalgangers op het historische terrein van Výstaviště Praha.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://metronome.cz/en/

Instagram: @metronomeprague


Beats for Love

Beats for Love is het grootste festival voor elektronische muziek in Centraal-Europa en vindt elk jaar plaats in de eerste week van juni in Ostrava, op het industrieterrein van Neder-Vítkovice. De locatie biedt een opvallend industriële setting, waardoor een surrealistische ervaring ontstaat. Het festival is het grootste in zijn soort in Centraal-Europa en biedt een groot scala aan elektronische genres; met een line up van toptalent uit binnen- en buitenland. De omgeving, vol metalscenes, is vier dagen lang gevuld met veel muziek en een interessant programma, waardoor er een unieke sfeer ontstaat vol avontuur en belevenissen.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.b4l.cz/cs/


Colours of Ostrava

Colors of Ostrava is een van de grootste zomerfestivals in Tsjechië die midden juni plaatsvindt. In het najaar van 2017 werd het beoordeeld als een van de top tien festivals in de prestigieuze European Festival Awards-enquête. Het bruisende multi-genre muziekfestival vindt elk jaar plaats in de prachtige omgeving industriële gebouwen van voormalige smelterijen, mijnen en ijzerfabrieken van Neder-Vítkovice. Dit industriële gebied is UNESO-werelderfgoed en host een even bijzondere line-up. Naast de muziek en de verschillende stages, staan er ook workshops, straattheater en filmvertoningen op het programma, waarmee Colours of Ostrava letterlijk voor een kleurrijk feest zorgt.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.colours.cz/?lang=en-US

Instagram: colours_cz


Bohemia Jazz Fest

Dit gratis zomerjazzfestival werd gestart door de veelgeprezen jazzgitarist Rudy Linka, die jazz van wereldklasse in Tsjechië wilde presenteren en promoten. Praag, Plzeň, Liberec, Domažlice, Tábor en Brno zijn allemaal gaststeden van het zomerjazzfestival. Het festival reist in de maand juli naar verschillende historische pleinen in steden door het hele land, beginnend op het oude stadsplein van Praag en eindigend in Budweis.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.bohemiajazzfest.cz/en/

Instagram: @bohemiajazzfest


Brutal Assault

Brutal Assault is een uniek metalmuziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op het terrein van een voormalig militair fort van Josefov in Jaroměř, ca. 20 kilometer van Hradec Králové. Tijdens vier festivaldagen in de maand augustus presenteren 80 bands uit de hele wereld zich op drie podia. Elk jaar in augustus wordt het festival vroeg in de maand gehouden van woensdag tot zaterdag.

 Meer informatie? Neem een kijkje op https://brutalassault.cz/en#

Instagram: @brutal.assault

Open Air Festival Trutnov

Het Trutnov Open Air Festival vindt plaats vanaf de revolutie van 1989, door zijn liberale underground sfeer staat het ook wel bekend als het ‘Tsjechische Woodstock’. Een van zijn voormalige bezoekers was ook de voormalige Tsjechische president Václav Havel. Het festival is dus ontstaan in de underground sfeer, en heeft in de loop der jaren populariteit gewonnen bij een breed publiek en liefhebbers van muziek van verschillende genres. De headlines van het festival zijn afkomstig uit de wereld van rock en pop, alternatieve bands en andere bands, die optreden op verschillende podia, en het programma omvat ook katholieke en protestantse diensten. De anticommunistische oriëntatie van het festival is te zien aan de speciaal uitgenodigde gasten, die bekend staan om hun verzet tegen deze ideologische beweging. Het festival vindt half augustus plaats.

Meer informatie? Neem een kijkje op https://www.festivaltrutnoff.cz/english


Ik ben Beatrix Soesbergen-Macek en samen met mijn man hebben we zo’n 6 jaar geleden Tsjechshop.nl opgezet. Een webshop waar u terecht kunt voor de aankoop van heel veel Tsjechische producten. We dragen Tsjechie al jarenlang een heel warm hart toe. Mijn man is een nuchtere Hollander, ik heb een Tsjechische vader die in 1948 na de omwenteling naar Nederland vluchtte en vele jaren later een nieuw leven begon met de vrouw die later mijn moeder zou worden. Met de in Tsjechië achtergebleven zoon en dochter uit het eerste huwelijk van mijn vader heb ik een fijne band, zij hebben mij een goed beeld gegeven van mijn mooie tweede vaderland en van de mensen die er wonen. En dank zij hen vonden we ook een tweede (t)huis bij hen in de buurt, in Náchod. Inmiddels is Tsjechshop.nl veel meer geworden dan alleen een webshop. We zijn een punt waar al het mooie en goede van Tsjechië bij elkaar te vinden is, in de breedste zin des woords. Zodat zoveel mogelijk mensen kennis ermee maken. Want zeg nou zelf: is Tsjechië niet verrukkelijk mooi?
Reactie plaatsen