Noord-Bohemen

Noord-Bohemen

In het noorden van Bohemen vindt u Liberecky Kraj. Deze Kraj is de toegangspoort tot het Reuzengebergte, hèt natuurgebied van formaat in Tsjechië. Dit gebergte maakt van Noord-Bohemen een populaire regio. Echter, het gebied heeft nog veel meer te bieden. Het IJzergebergte, Kasteel Frydlandt en Liberec zijn zomaar wat aantrekkelijke plaatsen in Liberecky Kraj.

Verleden en heden komen samen in de hoofdstad van Liberecky Kraj, Liberec. Bij een bezoek aan deze stad kunt u historische cultuur afwisselen met een bezoekje aan de dierentuin of het ‘Water- en Vrijetijdspark Centrum Babylon’. De botanische tuin van de stad herbergt botanische schatten uit de hele wereld en trekt jaarlijks zo'n 140.000 bezoekers. Liberec is van oorsprong een textielstad. De historie van de textiel en andere oude ambachten kunt u terugzien in het Noord-Boheems museum in de stad. Ook in het stadje zelf vindt u nog veel oude ambachtshuizen terug. Hiernaast staat Liberec ook bekend om haar culturele hoogstandjes die ten tonele gebracht worden in de opera of het poppentheater. Naast cultuur moet u ook voor vertier en amusement zeker in Tsjechië en absoluut in Liberec zijn. Hier bevindt zich met Centrum Babylon het grootste overdekte amusementspark van het land. Centrum Babylon biedt u onder meer een zwemparadijs, pretpark, bowlingbaan, wellness centrum, winkelcentrum en horecagelegenheden onder één dak. Al met al is Liberec een ideale stad voor een aantal heerlijke toeristische uitstapjes.Niet ver van Liberec bevindt zich de volgende sprookjesachtige bezienswaardigheid:
de burcht Frydlandt. Dit kasteel is niet voor niets een van de meest bezochte kastelen van Tsjechië. De burcht werd in de 13e eeuw gebouwd en kwam in de 17e eeuw in handen van de grote Albrecht von Wallenstein. Een grote tentoonstelling over deze veldheer is in het kasteel te zien. Dit is echter niet het enige waarvoor u naar Frydlandt moet komen. Het kasteel zelf is grotesk en bijzonder te noemen. Het is een perfecte samensmelting van een middeleeuwse burcht met een renaissancistisch slot. De vele vertrekken zijn stuk voor stuk prachtig ingericht met de meest bijzondere meubelstukken en andere voorwerpen. Bovendien is het helemaal opengesteld voor het publiek.

Noord Bohemen is in ieder jaargetijde de moeite waard om te bezoeken. 's Zomers zorgt het landklimaat voor een lekker zonnetje en aangename temperaturen en in de winter kunt u op de lange latten in skioorden als Bedrichov. Dit skioord bevindt zich in het IJzergebergte, het andere gebergte in Noord-Bohemen. Dit gebergte kent een lange historie, en niet alleen geologisch. De eerste bewoners woonden hier al in de prehistorie. Vandaag de dag is het gebied uitermate geschikt om te fietsen en wandelen en voor de wintersport. Diverse hoge bergtoppen worden afgewisseld met gezellige dorpjes en kleine steden.

Reactie plaatsen